Kraitis skirtingas, komplimentai - vienodi | KaunoDiena.lt

KRAITIS SKIRTINGAS, KOMPLIMENTAI - VIENODI

„Tikrai neįprastos rungtynės. Kartais svarbu išlaukti iki pabaigos, laikytis susitarimų, nepaskubėti“, - sakė Rokas Garastas. Jo treniruojami „Kauno Žalgirio“ futbolininkai 11-ajame ture 3:2 namuose įveikė „Panevėžio“ ekipą.

„Tas įvartis pabaigoje mus išgelbėjo (jaunasis žalgirietis Domantas Vitkus įmušė 93 min., šio įvarčio dėka kauniečiams nebepakenkė 2 min. vėliau „Panevėžio“ legionieriaus Edenilsono Bergonsi rezultatyvus baudos smūgis“, - pripažino R.Garastas.

Pasak žalgiriečių stratego, „Panevėžys“ pasikeitus treneriams tapo kur kas labiau motyvuota ir pajėgesne komanda.

„Tą jau matėme ir atlikdami ikivaržybinę analizę ir įsitikinome aikštėje. Dideli komplimentai jų treneriui, kuris taip greitai pakeitė komandos veidą“, - sakė kaunietis.

Žalgiriečiai jau mačo pradžioje buvo priversti pakeisti vieną svarbiausių savo žaidėjų Jurijų Bušmaną. Nesunkią traumą patyrusį ukrainietį 7-ąją min. pakeitė kur kas jaunesnis Pijus Širvys. Vis dėlto permainos nesutrikdė šeimininkų. 

Dar jaunesni žalgiriečiai, aikštėje pasirodę po keitimo, sukūrė lemiamu tapusį trečiąjį įvartį. Trečią pridėto laiko minutę Benas Anisas baudos aikštelėje surado Domantą Vitkų ir šis pelnė įvartį savo debiutiniame mače A lygoje. Beje 21-erių saugas įvarčiu pasižymėjo ir debiutinėse rungtynėse „Kauno Žalgirio“ mače LFF taurės turnyre. Tiesa, tąsyk varžovas buvo kur kas silpnesnis – trečiojoje pagal pajėgumą lygoje žaidžianti Kybartų „Sveikata“.

„Jaunimo duetas buvo fantastiškas: Benas ėmėsi iniciatyvos, to iš jo ir tikiuosi, o Domantas atsidūrė laiku ir vietoje“, - dėstė treneris.

„Panevėžio“ vairininkas Joao Martinsas taip pat negailėjo puikų darbą šį sezoną atliekančiai Kauno ekipai bei jos treneriui.

„Tikėjomės, kad varžovas bus stiprus ir rezultatas mūsų netenkina. Tačiau mes pamažu keičiamės, permainos užtrunka. Manau, kad įrodėme, jog kiekviena komanda mus turi gerbti ir mes nesame pati prasčiausia lygos ekipa. Ir toliau kausimės dėl trijų taškų kiekviename mače“, - žadėjo portugalas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS