Latvijos, Lenkijos futbolo federacijos: nežaisime su rusų komandomis | KaunoDiena.lt

LATVIJOS, LENKIJOS FUTBOLO FEDERACIJOS: NEŽAISIME SU RUSŲ KOMANDOMIS

  • 0

Latvijos visų lygių futbolo komandos nežais su Rusijos komandomis, nepriklausomai nuo to, kur būtų rengiamos tokios rungtynės ar kokia forma atstovaujama, trečiadienį paskelbė Latvijos futbolo federacija.

Antradienį Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) paskelbė nusprendusi šį sezoną bandyti sugrąžinti į tarptautinius turnyrus Rusijos jaunimo iki 17 metų rinktines, nepaisant Rusijos tęsiamo karo Ukrainoje.

UEFA nurodė suprantanti, „kad vaikai neturėtų būti baudžiami už veiksmus, už kuriuos atsakingi tik suaugusieji“, ir pridūrė, kad visos rungtynės, kuriose dalyvauja Rusijos komandos, „turi būti žaidžiamos be šalies vėliavos, himno, nacionalinės sportinės aprangos ir ne Rusijos teritorijoje“.

Taip sušvelninamas visuotinis draudimas Rusijos nacionalinėms komandoms ir klubams žaisti tarptautinėse varžybose, įvestas praėjus kelioms dienoms po Maskvos invazijos į Ukrainą, pradėtos 2022 metų vasarį.

UEFA prezidentas Aleksander'as Čeferinas (Aleksandras Čeferinas) teigė, kad dėl diskvalifikacijos jauni sportininkai netenka savo teisės tobulėti ir yra diskriminuojami.

Latvijos futbolo federacija trečiadienį patvirtino, kad priimdama sprendimus palaiko ir palaikys Ukrainą, vadovausis Latvijos įstatymais.

Antradienį UEFA suteikė Latvijai teisę 2027-aisiais rengti vaikinų iki 17 metų Europos čempionatą.

Lenkija taip pat boikotuos visas tarptautines futbolo rungtynes su Rusijos komandomis, trečiadienį pareiškė šalies futbolo federacijos prezidentas.

„Jei Rusijos rinktinėms bus leista rungtyniauti, mūsų rinktinės su jomis nežais. Tai vienintelė gera išeitis“, – socialiniame tinkle „X“ parašė Cezary Kulesza (Cezaris Kuleša).

UEFA antradienio pareiškime nurodoma, kad Rusijos suaugusiųjų nacionalinėms komandoms ir klubams diskvalifikacija liks galioti, kol baigsis karas Ukrainoje. Baltarusijos UEFA nėra diskvalifikavusi.

Ukrainos futbolo asociacija vėlai antradienį paskelbtame pareiškime pasmerkė UEFA sprendimą, paragino jį persvarstyti ir pareiškė, kad Ukraina boikotuos turnyrus, kuriuose dalyvaus Rusijos jaunimo komandos.

Ukrainos futbolo asociacija taip pat paragino kitas UEFA nares prisijungti prie boikoto.

Gairės: Latvija, Lenkija, Futbolo federacija, rusų sportininkai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS