LFF forume – pasiūlymai dėl permainų valdymo sistemoje | KaunoDiena.lt

LFF FORUME – PASIŪLYMAI DĖL PERMAINŲ VALDYMO SISTEMOJE

  • 0

Nors sekmadienį Lietuvos rinktinei pritrūko šiek tiek sekundžių iki pergalės, reikšmingų rezultatų tikimasi iš kito Vilniuje vykusio renginio - Futbolo forumo „Gerojo valdymo praktika“.

Sostinėje vykusiame viešame forume Lietuvos futbolo federacijos (LFF) kvietimu dalyvavo futbolo klubų vadovai ir treneriai, buvę futbolininkai, regionų atstovai, futbolo bendruomenės entuziastai, Vyriausybės, LR Seimo nariai, sporto asociacijų specialistai, visuomenininkai, žurnalistai, užsienio ekspertai ir kiti suinteresuoti asmenys.

Europos futbolo asociacijų (UEFA) Sporto teisės skyriaus vadovas Jacquesas Bondallazas pristatė Europos federacijas vienijančios organizacijos valdymo sistemą, bendrus principus ir konkrečius pasiūlymus gerosios valdymo praktikos klausimu. Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) atstovė Eva Pasquier iškėlė esminius klausimus pakvietė forumo dalyvius diskusijoje pasiūlyti savo idėjas dėl Lietuvai tinkamiausios valdymo praktikos.

Vengrijos futbolo federacijos finansų vadovas Tamašas Gudra papasakojo apie savo šalies patirtį ir pasiektus rezultatus. Vengrijos valdžiai priėmus mokesčių subsidijų sistemą kasmet 100 milijonų eurų paramos iš įmonių sumokamų mokesčių atitenka futbolui, o dar 100 milijonų – kitiems sportams. Pastatyta 800 naujų aikščių, o 1500 rekonstruota, o registruotų futbolo žaidėjų skaičius išaugo beveik dvigubai iki 240 tūkst.

Kūno kultūros ir sporto departamento direktoriaus pavaduotojas Vytautas Vainys pristatė Valstybės vaidmenį skatinant gerąjį sporto organizacijų valdymą. Vienu pagrindiniu iššūkių įvardintas sporto finansavimas iš biudžeto pagal aiškius, skaidrius ir viešus kriterijus. Dėl šio klausimo kilo nemažai diskusijų.

„Transparency International“ Lietuvos skyriaus atstovė Rugilė Trumpytė papasakojo apie pasaulyje atliktą tarptautinį futbolo federacijų tyrimą. Pagal jį LFF atitinka 3 iš 4 skaidrumo kriterijų (ketvirtasis – etikos kodeksas) ir yra tarp 19 procentų federacijų, kurios skelbia finansines ataskaitas.

Antroje forumo dalyje dalyviai buvo suskirstyti į grupes ir turėjo galimybę aptarti bei pateikti savo idėjas bei siūlymus dėl futbolo strategijos, demokratijos ir įsitraukimo, skaidrumo ir atskaitomybės.

Pasiūlymai iš šių sričių bus pateikti forumo dalyvių išrinktai darbo grupei. Į ją išrinkti buvęs Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Tomas Danilevičius, futbolo klubų asociacijos „A lyga“ prezidentas Deividas Šemberas ir Utenos „Utenio“ direktorius Artūras Gimžauskas, verslininkas Gintautas Babravičius, teisininkas Laimonas Markauskas.

„Tikimės, kad renginio metu  išgirdote naudingos informacijos, prasmingai pabendravote su bendraminčiais ir nuoširdžiai pasidalinote mintimis apie tai, į kuriuos LFF įstatų punktus reikėtų pirmiausiai atkreipti dėmesį ruošiantis gerojo valdymo praktikos principų įdiegimui Lietuvos futbole“, - dalyviams sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Pirmasis darbo grupės susitikimas preliminariai numatytas rugsėjo 21-ąją

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS