Lietuvos futbolininkai spalį pratęs pasirodymus Europos čempionato atrankos turnyre | KaunoDiena.lt

LIETUVOS FUTBOLININKAI SPALĮ PRATĘS PASIRODYMUS EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOS TURNYRE

„Jei rinktinė gali palikti ant suolo Turino „Juventus“ klubo žaidėjus, tai daug pasako apie jos pajėgumą“, – atsiduso Edgaras Jankauskas. Jo vadovaujamai Lietuvos nacionalinei ekipai nepavyko pratęsti sėkmingų pasirodymų serijos 2024 m. Europos čempionato atrankos turnyre.

Pripažino klaidas

Dviejų akistatų rugsėjo langą lietuviai baigė 1:3 nusileisdami vienai G grupės favoričių – Serbijos futbolo komandai.

Nuaidėjus finaliniam švilpukui Saudo Arabijos „Al Hilal“ klubo legionierius Aleksandras Mitrovičius priėjo prie teisėjų ir pasiėmė rungtynių kamuolį. Dariaus ir Girėno stadione Kaune sekmadienį 28 metų serbas sužaidė vienas geriausių karjeros rungtynių. Serbijos rinktinės puolėjas 21, 32 ir 43 min. vieną po kito įmušė tris įvarčius ir nulėmė rungtynių baigtį dar iki pertraukos.

„Aleksandaras Mitrovičius mus nubaudė savo stiliumi. Žinojome jų galingumus, iš kur ateina didžiausi pavojai, bet jie vis tiek sugebėjo tuo pasinaudoti. Tokiais atvejais reikia tiesiog pakelti rankas, pripažinti savo klaidas ir iš to pasimokyti“, – komentavo E. Jankauskas.

Progresas akivaizdus

Tiesa, sutriuškinimo šeimininkai išvengė. Baigiantis pirmajam kėliniui Vykintas Slivka sumaniu perdavimu išvedė į gerą poziciją Fiodorą Černychą. Pastarasis 32 metų saugas iš baudos aikštelės krašto oru perdavė kamuolį į vartininko aikštelę, o ten pirmasis suskubo Gytis Paulauskas – 1:3. Tai buvo jau antrasis Albanijos „Egnatia“ klubo legionieriaus įvartis Lietuvos rinktinėje per keturias dienas. Prieš keletą dienų jo rezultatyvus smūgis prisidėjo prie lygiųjų 2:2 su Juodkalnijos komanda.

„Gytis tikrai stipriai pažengė į priekį daugeliu komponentų: ir kamuolio priėmimas, ir ramybė užbaigiant atakas, dvikovos ore, atsispyrimas. Dabar jis nuo vienos kojos atsispiria, nebe nuo dviejų, kaip buvo anksčiau, kai vos 30 centimetrų pakildavo. Jis laimi didžiąją dalį dvikovų. Ir, kas svarbiausia, muša įvarčius“, – auklėtinį gyrė E. Jankauskas.

Po pertraukos lietuvių strategas atliko seriją keitimų, pasodindamas ant suolo neužtikrintai žaidusį „Kauno Žalgirio“ vidurio gynėją Edviną Girdvainį. Vietoje jo į aikštę žengė Vilniaus žalgirietis Kipras Kažukolovas. Taip pat aikštėje pasirodė ir rinktinės senbuvis Arvydas Novikovas. Pastarasis saugas, drauge su Justu Lasicku, pagyvino žaidimą. Lietuviai pagal antrajame kėlinyje sukurtus pavojingesnius epizodus beveik nenusileido serbams, tačiau išpešti apčiuopiamos naudos nesugebėjo.

Pratęs Bulgarijoje

„Pradėjome ne taip, kaip norėjome ir turėjome. Neįprastai aukštai mūsų krašto gynėjus pasitiko jų krašto saugai, stigo laiko įžaisti kamuolį, kamuolys per lėtai judėjo, kaip ir mes patys, – dėstė E. Jankauskas. – Antrajame kėlinyje buvome arti nokauto, bet vyrai neatsiklaupė. Sugebėjome mušti vieną įvartį ir atrodėme ganėtinai garbingai“.

G grupėje mūsų šalies komanda lieka paskutinė, su dviem taškais prilygdama tokį pat kraitį turintiems Bulgarijos futbolininkams. Serbų sąskaitoje – 10 taškų po 5 mačų. Jie rikiuojasi iškart po grupės lyderių vengrų, kurie 10 taškų surinko per 4 susitikimus. Trečia su 8 taškais žengia Juodkalnijos ekipa, sekmadienį 97-ąją min. išplėšusi dramatišką pergalę 2:1 prieš Bulgarijos komandą.

Artimiausi pasirodymai Lietuvos rinktinės laukia jau spalio 14 d. Bulgarijoje ir spalio 17 d. namuose su Vengrija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tauta

nera Lietuvos futbolo !yra tik svinius ir jo marijonetes prisidengiantis Lietuvos Futbolu pinigams isisavinti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS