Iš Lietuvos vyrų futbolo rinktinės atleistas strategas ir jo bendražygių štabas | KaunoDiena.lt

IŠ LIETUVOS VYRŲ FUTBOLO RINKTINĖS ATLEISTAS STRATEGAS IR JO BENDRAŽYGIŲ ŠTABAS

Dvi pergalės, vienos lygiosios ir dešimt pralaimėjimų – toks Lietuvos vyrų futbolo rinktinės derlius vadovaujant Valdui Ivanauskui. 55-erių metų strategas atleistas iš vyriausiojo trenerio pareigų.

Pasiekė ribą

„Rinktinės rezultatai be jokių išlygų – nepatenkinami, todėl po diskusijų vykdomajame komitete, išklausius V.Ivanausko ir jo kolegų ataskaitą, nuspręsta atsisveikinti su trenerių štabu“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

LFF kantrybės taurę perpildė ne vien apgailėtinas nacionalinės vienuolikės startas Tautų lygoje – šį mėnesį pralaimėtos visos ketverios rungtynės, tarp jų – 0:2 Liuksemburgo ekipai ir 1:2 – Farerų salų atstovams.

„Buvo pasiekta riba, kai nebegalėjome bendradarbiauti nei su vyriausiuoju treneriu, nei su jo vadovaujamu specialistų kolektyvu. Mes gaudavome nemažai nusiskundimų iš žaidėjų, kad mikroklimatas rinktinėje nėra geriausias, tad teko imtis atitinkamų pokyčių, – atskleidė E.Stankevičius. – V.Ivanauskui nepavyko sutelkti komandos, neprisidėjo ir jo asistentai iš Vokietijos, galėję būti jungiamąja grandimi. Vyriausiojo trenerio pagalbininkai turėjo būti lietuviai.“

Užmojai: R.Breu patvirtino ketinąs ne žodžiais, o konkrečiais darbais atjauninti Lietuvos rinktinę. / LFF nuotr.

Pusmetis – vėjais

LFF buvo iškėlusi tikslą V.Ivanausko treniruojamai rinktinei Tautų lygos C diviziono pirmoje grupėje užimti antrą vietą.

„Pažiūrėsime, ar realu tai įvykdyti. Mes žvelgiame į ateitį, į naujus žaidėjus, mūsų siekis – stengtis per kiekvienas rungtynes įrodyti savo vertę. Komanda turi būti atjauninama, žaisti šiuolaikinį futbolą – greitą, fizišką. Manau, kad tai teisingas kelias, dirbame labai intensyviai. Tikslai – suprantami, jie privalo būti, būtų keista užsibrėžti laimėti tik ketvirtą vietą“, – tąkart kalbėjo V.Ivanauskas ir suirzęs pridūrė, kad kažkodėl niekas nepastebi, jog 30 metų buvo stagnacija.

Antra vieta jau nebepasiekiama nei praktiškai, nei teoriškai. LFF vadovai viliasi, kad vis dėlto pavyks išsilaikyti C divizione.

„Praradome dar pusę metų, todėl daugiau nesinorėtų kartoti klaidų. Reikia keisti strategiją, eiti kita kryptimi“, – pareiškė LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

V. Ivanauskui nepavyko sutelkti komandos, neprisidėjo ir jo asistentai iš Vokietijos.

Sezoną užbaigs R.Breu

Užbaigti Lietuvos rinktinės misiją tarptautinėse arenose šį sezoną patikėta LFF techniniam direktoriui 51 metų Reinholdui Breu.

Praeityje vokietis treniravo įvairaus amžiaus Liuksemburgo jaunimo rinktines, dirbo asistentu nacionalinėje komandoje, taip pat treniravo Vokietijos žemesnių lygų ekipas.

Tautų lygoje lietuviams liko du mačai rugsėjį – Vilniuje su Farerų salų ekipa ir išvykoje su Liuksemburgo vienuolike.

„Nesitikime didelio proveržio, tačiau pozityvu tai, kad R.Breu ketina iš tikrųjų atjauninti komandą. Kai sudėties amžiaus vidurkis – 28 metai, nesuprantu eskaluojamų kalbų apie jauninimą, bet suprasčiau, jeigu žaidėjų amžiaus vidurkis būtų 22–23 metai“, – sukritikavo V.Ivanausko deklaruotus komplektavimo principus E.Stankevičius.

„Noriu padėti pamatą ateičiai. Man tai nėra kažkas naujo. Vokietijos futbolo sistema mane išmokė norėti laimėti kiekvienas rungtynes. Niekas nuo to laiko nepasikeitė“, – teigė R.Breu.

Ritasi žemyn

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) reitingų lentelėje Lietuvos rinktinė tebesmunka žemyn.

Šiemet vasarį – 137 vieta, kovą – 138-oji, birželį – 142-oji. Antirekordas – 149 vieta (2017 m.).

Mūsiškius FIFA klasifikacijoje jau aplenkė Sent Kitsas ir Nevis (141 pozicija), Burundis (140), Etiopija (138) ir Saliamono salos (137), Ruanda (136), Antigva ir Barbuda (132).

Latvijos nacionalinė komanda – 129-oje vietoje, Estijos – 109-oje.

GALERIJA

  • Užmojai: R.Breu patvirtino ketinąs ne žodžiais, o konkrečiais darbais atjauninti Lietuvos rinktinę.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Dublin-Kaunas

Jus pirmiausia zaideju ieskokit, nes be geru futbolistu nepades ir Guardiola.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS