Lygos lyderiai skaičiavo nesėkmes | KaunoDiena.lt

LYGOS LYDERIAI SKAIČIAVO NESĖKMES

Visi trys „Optibet Pirma lyga“ čempionato lyderiai 8-ajame ture pabarstė taškų, trys sostinės komandos šventė pergales, o Kretingos „Minija“ pagaliau įmušė pirmąjį sezono įvartį ir pabėgo iš paskutinės vietos.

„Mačiau didžiules pastangas ir aistrą aikštėje. Už tai noriu pagirti savo komandą. Be vieno pašalinto žaidėjo sugebėjome kontroliuoti žaidimą ir įveikti lygos lyderius. Puikus pasirodymas!“, - džiaugėsi „Be1 NFA“ treneris Pablo Riosas Freire.

Klaipėdiečiai neatsilaikė

Centrinėje 8-ojo turo dvikovoje Kauno ekipa 2:1 pranoko turnyre pirmaujantį Klaipėdos „Neptūną“. Šeimininkams kelius į sėkmę nutiesė vairininko iš Ispanijos sprendimas 70-ąją min. į aikštę išleisti Aurimą Dapkų. 17-mečiam saugui užteko vos 30 sekundžių, kad nubėgtų į ataką ir pelnytų pergalingą įvartį.

„Svarsčiau Aurimą įtraukti į startinę sudėtį, bet dėl traumų turime jį patausoti. Prieš keitimą jam turėjau tik vieną prašymą – įmušti. Ir jis tą padarė“, - šypsojosi P.R.Freire.

Prieš pat šį epizodą aikštę buvo priverstas palikti kauniečių gynėjas Nazaras Zubkovas, gavęs antrą geltoną kortelę. Net ir likę mažumoje „Be1 NFA“ futbolininkai nesutriko ir sukūrė dar keletą pavojingų epizodų.

„Galbūt kažkam iš mūsiškių pasirodė, kad šioje lygoje mums bus lengva. Todėl toks supurtymas turėtų būti naudingas, ypač, jei pasidarysime teisingas išvadas“, - vylėsi „Neptūno“ strategas Valdas Trakys.

Nepaisant nesėkmės, klaipėdiečiai su 17 taškų neprarado lyderių sosto. Tiesa, juos pavijo „Marijampolė City“ futbolininkai. Suvalkiečiai galėjo aplenkti konkurentus, bet savo aikštėje nesugebėjo palaužti (0:0) Gargždų „Bangos“ jaunimo.

Šiauliečiai krito į duobę

Žaidėjų pasikeitimai „Šiaulių“ klubo struktūroje perkratė ir B komandos sudėtį. Klubui atsisveikinus su legionieriumi iš Armėnijos Davidu Aršakianu bei trimis jaunais dublerių kolektyvo nariais, 8-ajame ture šiauliečiai akivaizdžiai nusileido Vilniaus BFA jaunimui. Svečiai iš sostinės Saulės mieste įvarčių sąskaitą atsidarė sužaidus pusvalandį, o įpusėjus antrajam kėliniui per dvi minutes (77 ir 78) sudavė nokautuojančius smūgius. 0:3 švieslentėje verčia trenerį Aurimą Mančą ieškoti naujų taktinių sprendimų, siekiant užkamšyti atsivėrusias sudėties spragas.

Trečioje vietoje su 16 taškų žengusius šiauliečius pavijo ir pagal papildomus rodiklius aplenkė tiek „Be1 NFA“, tiek Alytaus „Dainavos“ kolektyvai. Dzūkai namuose rezultatyviame mūšyje 3:2 palaužė Plungės „Babrungą“. Plungiškiai su 9 taškais atsidūrė ant dešimtuko ribos, išsaugodami taško persvarą prieš „Bangą“ B, bet vienu taškų praleisdami į priekį iškart tris Vilniaus komandas: BFA, „Riterius“ B ir „Žalgirį“ B. Žalgiriečiai uždarė turą išvykoje 3:0 nuskriausdami bendraamžius iš „Panevėžio“ B.

Pralaužė užkeikimą

Panevėžiečiai lieka viena iš dviejų dar nė karto nelaimėjusių lygos komandų. Kita lėčiau įsibėgėjanti ekipa – Kretingos „Minija“. Nedaug trūko, kad kretingiškiai 8-ajame ture būtų nutraukę pergalių badą.

„Minija“ svečiuose iki pat 94 min. pirmavo prieš Panevėžio „Ekraną“, bet pirmąjį sezono laimėjimą iš žemaičių atėmė Kotaro Amemiya. „Ekrano“ legionierius iš Japonijos per pridėtą laiką šaltakraujiškai realizavo teisėjo paskirtą 11 metrų baudinį – 1:1. Tiesa, iš Panevėžio „Minijos“ futbolininkai grįžo pakelta galva. Jiems pavyko užbaigti nuo pat sezono pradžios kamavusią įvarčių sausrą, besitęsusią lygiai 700 minučių. Vieną blogiausių serijų Pirmos lygos istorijoje 70-ąją min. nutraukė ukrainietis Jurijus Dimitrijevas, pagaliau pasiuntęs kamuolį į vartų tinklą.

Kretingiškiai su 4 taškais lieka turnyro uodegoje, bet pagal papildomus rodiklius atsikratė autsaiderių etiketės, ją prilipindami „Panevėžio“ B vaikinams. Laipteliu aukščiau – 14-oje vietoje su 5 taškais lieka Mažeikių „Atmosfera“. Mažeikiškiai savaitgalį pritrūko sėkmės akistatoje Kėdainių „Nevėžio“ tvirtovėje. Jų šansus ištrynė vienintelis ukrainiečio Jevgenijaus Mohilo rezultatyvus kirtis 65-ąją min. Autsaiderių rikiuotėje virš „Atmosferos“ su 6 taškais įsitaisė „Ekranas“ ir „Garliava“. Kauno rajono futbolininkai namuose 0:1 nusileido Vilniaus „Riteriams“ B. Nors Vitalijaus Stankevičiaus auklėtiniai turėjo progų rezultatą išlyginti, jie toliau lieka vienintele Pirmoje lygoje šį sezoną nė sykio lygiosiomis nesužaidusia komanda.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS