A lygos turo apžvalga: dar vienas šiauliečių pareiškimas | KaunoDiena.lt

A LYGOS TURO APŽVALGA: DAR VIENAS ŠIAULIEČIŲ PAREIŠKIMAS

  • 0

„Optibet A lygos“ 2-ajame ture buvo užfiksuota nemenka staigmena, taip pat liko tik viena komanda, kuri vis dar neprarado taškų.

Patrankos. „Panevėžys“ atidarė pergalių sąskaitą – namuose panevėžiečiai po Roko Stanulevičiaus įvarčio 1:0 įveikė tiesioginį konkurentą kovoje dėl medalių „Kauno Žalgirį“. Valdo Urbono kariauna per du mačus nepraleido nė vieno įvarčio.

R. Stanulevičiui tai buvo iš viso šeštasis įvartis „Optibet A lygoje“ ir visi jie buvo pelnyti itin stipriais šūviais iš tolimos distancijos. 2014-aisiais vidurio saugas, atstovaudamas Panevėžio „Ekranui“, atliko vieną įspūdingiausių pastarojo dešimtmečio baudos smūgį, nukreipdamas kamuolį į „Trakų“ vartus iš maždaug 40 metrų.

Bumerangas. „Kauno Žalgiris“ praėjusiame, o ypač užpraėjusiame sezone išsiskirdavo tuo, jog sugebėdavo laimėti vieno įvarčio persvara dažnose apylygėse rungtynėse. Šiame sezone kol kas to padaryti nepavyksta: sukuriama gana nedaug pavojingų progų, tačiau situacija turėtų pasikeisti, kai legionieriai įgaus formą bei sugrįš Mohamedas Bahlouli.

Pavojaus varpais skambinti dar nereikia, tačiau artimiausioje akistatoje su Telšių „Džiugu“ bus būtina pergalė, nes po to lauks akistatos su vicečempionu ir čempionu.

Žinutė. Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa pasinaudojo varžovų kluptelėjimais ir po pergalės 4:1 prieš „Jonavą“ pakilo į turnyro lentelės viršūnę. Prie laimėjimo šį kartą svariai prisidėjo serbas Lazaras Sajčičius, pelnęs du įvarčius.

Po pirmojo taiklaus smūgio L. Sajčičius įsiamžino su marškinėliais, skirtais Ispanijoje nuo širdies smūgio mirusiam draugui.

Pozityvas. „Jonava“ antrą kartą iš eilės kapituliavo ir iš viso per du mačus praleido net 10 įvarčių, tačiau, turėdama žaidėjo pranašumą, vis tik atidarė taiklių smūgių sąskaitą.

Tą po Tito Buzo rezultatyvaus perdavimo pavyko padaryti Tadui Eliošiui, kuriam tai buvo pirmasis įvartis Lietuvos čempionate nuo 2019 metų. Su „Jonavos“ marškinėliais ukmergiškis „Optibet A lygoje“ iš viso atliko 14 taiklių smūgių.

Iššovė. Vilniaus „Riteriai“ šiemet kiek sėkmingiau sužaidė per pirmąsias dvejas rungtynes – 2-ajame ture po nelengvos kovos svečiuose 1:0 buvo įveiktas Telšių „Džiugas“. Sostinės klubui pergalingą įvartį įmušė Matas Ramanauskas, kuris iki tol Lietuvos čempionate nebuvo pasižymėjęs.

Tą vidurio saugui pavyko padaryti 69-ose savo žaistose rungtynėse „Optibet A lygoje“.

Duetas. Lietuvos čempionate vėl pamatėme tėvo ir sūnaus tandemą viename klube. „Džiugo“ vyr. treneris Marius Šluta suteikė šansą debiutuoti Lietuvos čempionate savo 17-mečiui sūnui.

„Smūgį atliko, bet smūgį atlikus geriau, kamuolys įkristų į vartus. Smūgiuoti ir įmušti yra du dalykai. Jei neįmuši – nėra gerai“, – apie sūnaus situaciją pirmame kėlinyje kalbėjo M. Šluta.

Motyvacija. Praėjusio sezono Gargždų „Bangos“ lyderis Simonas Urbys tapo pirmojo šio sezono Marijampolės „Sūduvos“ įvarčio autoriumi. S. Urbys, Aleksandras Živanovičius bei Olivier Rommensas įtvirtino gana užtikrintą šeimininkų pergalę – 3:0.

Sūduviečiai šiemet per oficialius tris mačus nė karto nepraleido įvarčio – prie to labai prisidėjo vartų sargas Tomas Švedkauskas.

Staigmena. FA „Šiauliai“ komanda pasiekė dar labiau netikėtą rezultatą negu 1-ajame ture – šį sykį be įvarčių buvo sužaista su čempionu Vilniaus „Žalgiriu“. Mindaugo Čepo kariauna pirmame kėlinyje sukūrė varžovams daug rūpesčių ir turėjo puikias progas pelnyti bent du įvarčius.

Iki rinktinių pertraukos šiauliečiai dar sužais rungtynes su „Jonavos“ bei „Hegelmann“ futbolininkais.

Realizacija. „Žalgiris“ šiame komponente sekmadienį nežibėjo – puikių progų nerealizavo Josipas Tadičius, Ovidijus Verbickas bei Fabienas Ourega. Įdomu tai, kad čempionų gynybos grandį sudarė keturi balkaniškų šaknų turintys žaidėjai – Mario Paveličius, Nemanja Ljubisavljevičius, Ivanas Tatomirovičius ir Petaras Mamičius.

Turnyro lentelė

Vieta  Komanda  Sužaista  Įv. san.  Taškai

1.  Hegelmann Hegelmann  2  +4  6

2.  Žalgiris Žalgiris  2  +6  4

3.  Sūduva Sūduva  2  +3  4

4.  Riteriai Riteriai  2  +1  4

5.  Panevėžys Panevėžys  2  +1  4

6.  Šiauliai Šiauliai  2  0  2

7.  Džiugas Džiugas  1  -1  0

8.  K. Žalgiris K. Žalgiris  2  -2  0

9.  Banga Banga  1  -3  0

10.  Jonava Jonava  2  -9  0

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS