A lygoje debiutavęs garsusis japonas K. Honda: nebuvo lengva | KaunoDiena.lt

A LYGOJE DEBIUTAVĘS GARSUSIS JAPONAS K. HONDA: NEBUVO LENGVA

„Kaip pirmam kartui, bus gerai“ – šypsojosi Keisuke Honda. Japonijos futbolo žvaigždė A lygoje debiutavo įvarčiu bei padėjo Marijampolės „Sūduvai“ įsitvirtinti A lygos lentelės viršūnėje.

30-ajame „Optibet A lygos“ ture „Sūduva“ savo 4:0 sutriuškino Gargždų „Bangą“ 4:0 (1:0). 35-erių K. Honda aikštėje praleido 75 min., per kurias bandė priprasti prie komandos žaidimo braižo ir spėjo pasižymėti rezultatyviais veiksmais.

Garsus naujokas į „Hikvision“ stadiono tribūnas pritraukė būrius sirgalių, garsiais šūksniais palydėjusių kone kiekvieną japono prisilietimą prie kamuolio. Galingu smūgiu garsėjantis veteranas savo taikiklį išbandė įpusėjus pirmajam kėliniui, tačiau iš ne itin patogios padėties atliktas šūvis didesnių problemų „Bangai“ nesukėlė. Netrukus Nicolasas Gorobsovas iš 35 metrų pabandė permesti iš vartininko aikštelės išbėgusį Igną Driomovą, bet šis spėjo išgelbėti savo vartus.

30 min. Pasižymėjo kitas „Sūduvos“ legionierius Olivier Rommensas. Belgas nuo baudos aikštelės linijos tiksliai smūgiavo į dešinį vartų kampą ir pasiekė antrąjį įvartį šį sezoną. K. Honda savo žodį tarė 64 min, kai baudos aikštelėje susitvarkė su Jordano N‘Kololo aukštu perdavimu ir nestipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į kairįjį vartų kampą. Victoro Basadre auklėtiniai dvikovos pabaigoje pradėjo varžovų triuškinimą. 85 minutę Nicolas Taravelis smūgiu galva puikiai išpildė N. Gorobsovo pakeltą kampinį ir pelnė debiutinį įvartį suvalkiečių gretose. Tuo tarpu jau per pridėtą laiką graikas Alexandros Gargalatzidis iš baudos aikštelės tiksliai pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą.

Pergalė čempionato lyderei „Sūduvai“ (61 tšk.) leido padidinti pranašumą nuo Vilniaus „Žalgirio“ iki aštuonių taškų. Tiesa, vilniečiai yra žaidę dviem mačais mažiau.

„Nebuvo lengva, iki pertraukos negalėjome rasti laisvos erdvės manevrams, bet antrąjį kėlinį mums viskas pavyko. Man pačiam teko priprasti prie varžybinio intensyvumo, nes tokio rimtumo rungtynių nebuvau žaidęs jau senokai“, - prisipažino japonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS