Mažojo futbolo rinktinės veteranas: jaunimas nenorės nusileisti seneliui | KaunoDiena.lt

MAŽOJO FUTBOLO RINKTINĖS VETERANAS: JAUNIMAS NENORĖS NUSILEISTI SENELIUI

Kretos salos Retimno mieste spalio 12-20 dienomis vyksiantis pasaulio mažojo futbolo čempionatas priims net 40 šalių rinktines, tarp kurių pirmą kartą bus ir Lietuvos rinktinė.

Pasaulio čempionate Lietuva žais C grupėje kartu su Lenkijos, Velso, Maroko ir Belgijos rinktinėmis.

Šių metų Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtį sudaro 10 futbolininkų, kurių bendras amžiau vidurkis yra kiek daugiau nei 30 metų. Taigi, Lietuva į Kretą atsiveš patyrusią sudėtį, o daugiausiai per savo  gyvenimą matė ir beveik dešimtmečiu rinktinės amžiaus vidurkį lenkia gynėjas Dmitrijus Krupovičius. Varėnos „Merkio“ komandoje jau daug metų žaidžiantis 39-erių metų vyras pirmą kartą užsivilks Lietuvos rinktinės aprangą ir tą darys ne bet kur, o pasaulio čempionate.

D. Krupovičius pagal amžių yra vyresnis ne tik už komandos draugus, bet ir trenerių štabą – vyriausiąjį trenerį Mandinho ir fizinio rengimo trenerį Giedrių Brazaitį. Visgi jis jaučiasi puikiai įsiliejęs į kolektyvą ir tikisi rinktinei duoti naudos.

Labai tikiuosi padėti rinktinei, stengsiuosi atiduoti save aikštelėje 120 proc. ir jei tai padarysiu, manau, jaunimas nenorės nusileisti seneliui ir jiems tai bus papildomas stimulas.

„Rinktinėje jaučiuosi puikiai, nemažai žaidėjų pažįstų jau seniai, nes tekdavo dažnai susitikti vieniems prieš kitus Alytaus apskrities turnyruose. Šių metų rinktinėje kartu su manimi yra net penki dzūkeliai, tad pavyko greitai įsilieti į kolektyvą. Vyrukai neparodė, kad aš senas ir man čia ne vieta. Nuo pirmos minutės priėmė į savo šeimą, bent jau aš taip manau“, – atskleidė vyriausiasis rinktinės žaidėjas.

„Labai tikiuosi padėti rinktinei, stengsiuosi atiduoti save aikštelėje 120 proc. ir jei tai padarysiu, manau, jaunimas nenorės nusileisti seneliui ir jiems tai bus papildomas stimulas. Taip mes tapsime dar pavojingesni varžovui“, – apie savo planą motyvuoti jaunesnius komandos narius kalbėjo D. Krupovičius.

Bendraujant su D. Krupovičiumi ne futbolo aikštelėje, jis atrodo labai ramaus ir taikaus būdo, tačiau viskas pasikeičia kai jis žengia ant vejos. Iš ramaus vyruko D. Krupovičius transformuojasi į aikštės generolą, galinčiu sušukti ant savo ar ant priešininko.

„Įžengęs į aikštę aš tampu pačiu pikčiausiu žmogumi. Nemėgstu pralaimėti ar tai treniruotėje, ar tai draugiškose rungtynėse, nekalbant jau apie oficialias rungtynes. Aš nesu techniškiausias žaidėjas, tad aikštėje viską stengiuosi kompensuoti fizine jėga, tik gaila, kad su kiekvienais metais ta jėga mažėja“, – su šypsena veide apie savo pasikeitimus kalbėjo Lietuvos mažojo futbolo rinktinės gynėjas.

D. Krupovičiui tai pirmi metai rinktinėje, tačiau jis liko sužavėtas komandine atmosfera: „Rinktinėje atmosfera puiki, vieni kitus palaikome, tad į Kretą skrisime geros nuotaikos. Tikiuosi iš jos grįžti dar geresnės. Stengsimės visus trenerio sumanymus įvykdyti aikštėje ir galbūt ne viskas pavyks, nes varžovai jus nesnaus, bet visi bendrom jėgom skrendam į Graikiją lyginti jų kalningas vietoves“.

Užbaigdamas patyręs gynėjas atskleidė kokius tikslus kelia sau ir kaip jis vertina Lietuvos rinktinės galimybes pasaulio čempionate.

„Galimybes vertinti man sunku, bet jei mes būsime vieningi kaip kumštis ir visi eisime į aikštę numirti – tai neabejotinai mes daug pasieksime! Pats sau keliu tikslus gintis be klaidų ir būti kietu, senu riešutu varžovams. Taip pat noriu komandos draugams atiduoti kuo daugiau rezultatyvių perdavimų, kad jie galėtų be gailesčio skriausti varžovus. Į Kretą mes vykstame kovoti iki galo ir įeiti į istoriją“, – pridūrė D. Krupovičius.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis: vartininkas – Mantas Šumskis; gynėjai – Dmitrijus Krupovičius, Edvinas Dubavičius, Svajūnas Savickas, Ernestas Komarovas; saugai – Dominikas Stankevičius, Paulius Sakalis, Valentinas Baranovskis; puolėjai – Valdemaras Šaveiko, Aivydas Ruškys.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis: spalio 12 d. 20 val. su Belgija; spalio 14 d. 23 val. su Maroku; spalio 16 d. 18 val. su Velsu; spalio 17 d. 15 val. su Lenkija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS