Naujasis Lietuvos vyrų futbolo rinktinės treneris – V. Ivanauskas | KaunoDiena.lt

NAUJASIS LIETUVOS VYRŲ FUTBOLO RINKTINĖS TRENERIS – V. IVANAUSKAS

  • 3

Ketvirtadienį nuotoliniu būdu vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kurio metu buvo patvirtintas naujasis Lietuvos vyrų rinktinės trenerių štabas.

Vyriausiuoju rinktinės treneriu tapo buvęs žinomas Lietuvos futbolininkas Valdas Ivanauskas, kuris šiose pareigose pakeis anksčiau rinktinei vadovavusį specialistą Valdą Urboną.

Keičiasi ir rinktinės trenerių štabas – kol kas yra patvirtinti trys naujojo rinktinės stratego talkininkai: trenerio asistentas Tomas Ražanauskas, vartininkų treneris Audrius Ramonas bei fizinio rengimo treneris iš Vokietijos Thomas Klimmeckas. Su treneriu ir jo štabu pasirašytos sutartys iki šio atrankos ciklo pabaigos.

„Sveikiname naująjį trenerių štabą ir linkime sėkmės darbuose. Pirmieji iššūkiai laukia jau po mėnesio, tad tikimės, jog darbų pradžia bus sklandi ir rinktinei pavyks atsidaryti savo taškų sąskaitą pasaulio čempionato atrankos varžybose“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

V. Ivanauskas, prieš perimdamas rinktinės trenerio pareigas, treniravo Lietuvos vaikinų iki 19 metų rinktinę. VK posėdžio metu taip pat buvo patvirtinta, kad šiai rinktinei nuo šiol vadovaus Tomas Ražanauskas, jam asistuos Virginijus Liubšys, rinktinės vartininkus treniruos Algirdas Surgautas.

V. Ivanauskui rinktinėje tai nebus pirmoji patirtis – jis rinktinės trenerių štabe jau dirbo nuo 2003-ųjų iki 2005-ųjų, kai talkino tuometiniam vyriausiajam treneriui Algimantui Liubinskui.

Per savo trenerio karjerą V. Ivanauskas yra dirbęs Lietuvos, Škotijos, Vokietijos, Azerbaidžano, Sakartvelo, Rusijos, Kipro bei Lenkijos klubuose, taip pat kurį laiką dirbo Bresto „Dinamo“ komandos generaliniu vadybininku Baltarusijoje.

Kaip treneris V. Ivanauskas 2006-aisiais su Edinburgo „Hearts“ iškovojo Škotijos taurę, o dar 2004-aisiais su FBK „Kaunu“ tapo Lietuvos čempionu ir LFF taurės laimėtoju.

Pirmasis išbandymas naujojo trenerių štabo laukia jau rugsėjo 2 dieną, kai pasaulio čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos rinktinė namuose susikaus su Šiaurės Airija.

Vėliau rinktinė išvykoje susitiks su Bulgarijos (rugsėjo 5 d.) bei naująja Europos čempione Italijos (rugsėjo 8 d.) rinktinėmis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Romas

ate futbolui

as

amžiną atilsį Lietuvos futbolui.

Kornelija

Paga šviniu ir marionete

SUSIJUSIOS NAUJIENOS