Paaiškėjo potencialūs Lietuvos mažojo futbolo rinktinės varžovai pasaulio čempionate | KaunoDiena.lt

PAAIŠKĖJO POTENCIALŪS LIETUVOS MAŽOJO FUTBOLO RINKTINĖS VARŽOVAI PASAULIO ČEMPIONATE

  • 0

Spalio 12-20 dienomis Kretos salos Retimno mieste vyks grandiozinis futbolo renginys – mažojo futbolo 6 prieš 6 pasaulio čempionatas.

Antrus metus iš eilės „Socca“ federacijos organizuojamas turnyras išsiskirs būtent mažajam futbolui ant Viduržemio jūros kranto pastatytu stadionu.

Praėjusiais metais mėgėjų pasaulio futbolo čempionatas vyko Lisabonoje (Portugalija), o šiais metais dėl pasaulio čempionų vardo, kurį gins Vokietijos mažojo futbolo rinktinė, šalys kovos didžiausioje Graikijos saloje.

Tarp 40 dalyvių bus ir Lietuva, kuriai atstovaus Lietuvos mažojo futbolo asociacijos suburti žaidėjai, rungtyniaujantis Lietuvos mažojo futbolo čempionato ar Mini Futbolo Lygos (MFL) klubuose.

Vakar „Socca“ federacija visas 40 šalių suskirstė į penkis krepšelius, iš kurių bus sudarinėjamos čempionato grupės.

Kiekvienoje grupėje bus po vieną komandą iš kiekvieno krepšelio. Vadinasi, iš viso bus aštuonios grupės po penkias komandas ir kiekviena rinktinė grupėje sužais po keturis mačus, bet tik dvi geriausios grupės komandos tęs savo žygį Pasaulio čempionate, patekdamos į šešioliktfinalį.

Kadangi Lietuvos mažojo futbolo rinktinė praėjusiais metais nedalyvavo pasaulio čempionate, ji automatiškai buvo įtraukta į paskutinį, E krepšelį.

Vadinasi, potencialiai Lietuvos mažojo futbolo rinktinė gali sulaukti labai stiprių varžovų.

Į pirmąjį (A) krepšelį buvo įtrauktos pagal reitingą stipriausios rinktinės, taip pat šeimininkė Graikija.

Kadangi Europos žemynas šiame „Socca“ Pasaulio čempionate turi daugiausiai atstovų, į B krepšelį buvo įtraukos aštuonios stipriausios ne Europos žemyno mažojo futbolo rinktinės – po dvi iš kiekvieno žemyno ir dar dvi stipriausias (pagal reitingą) ne Europos žemyno rinktines.

C ir D krepšelyje rinktinės atsidūrė pagal savo turimą reitingą mažajame futbole, o į E krepšelį pateko tos rinktinės, kurios nedalyvavo praėjusių metų pasaulio čempionate ar pagal reitingą yra žemiausiose vietose. Būtent dėl pirmosios priežasties Lietuva ir buvo įtraukta į E krepšelį.

Paminėsime, kad „Socca“ pasaulio mažojo futbolo čempionato grupės paaiškės rugpjūčio 27 dienos burtų traukimo ceremonijos metu. Būtent tada taps aišku su kuo Lietuvai teks žaisti grupių etape!

2019 metų „Socca“ Pasaulio čempionato krepšeliai:

A krepšelis: Graikija, Vokietija, Lenkija, Rusija, Prancūzija, JAV, Anglija, Brazilija.

B krepšelis: Argentina, Kolumbija, Omanas, Kinija, Egiptas, Marokas, Pakistanas, Indija.

C krepšelis: Škotija, Kroatija, Belgija, Moldova, Slovėnija, Latvija, Bulgarija, Slovakija.

D krepšelis: Ispanija, Velsas, Turkija, Airija, Kazachstanas, Azerbaidžanas, Kipras, Vengrija.

E krepšelis: Irakas, Lietuva, Meksika, Alžyras, Nigerija, Peru, Rumunija, Urugvajus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS