Pagaliau: Braziliją įveikęs L. Messi su Argentinos rinktine nušvito auksu | KaunoDiena.lt

PAGALIAU: BRAZILIJĄ ĮVEIKĘS L. MESSI SU ARGENTINOS RINKTINE NUŠVITO AUKSU

  • 1

Dvi ilgos sausros nutrauktos šeštadienį „Copa America“ finale Rio de Žaneire: Argentina laimėjo pirmąjį svarbų titulą nuo 1993 metų, kai šeštadienį finale 1:0 įveikė Braziliją. O Lionelis Messi pagaliau iškėlė aukštyn pirmąjį svarų tarptautinį trofėjų, iškovotą su nacionaline rinktine – būtent tokio prizo trūko jo įspūdingoje kolekcijoje.

Kai nuaidėjo finalinis švilpukas, garsusis argentinietis priklupo ant kelio ir užsidengė rankomis veidą. Jo bendražygiai čiupo L. Messi ant rankų ir ėmė mėtyti į orą.

L. Messi buvo neįprastai tylus per Argentinos laimėtą finalą, bet galiausiai savo rankose jis laikė su mėlinai-baltais pelnytą taurę.

„Barcelona“ puolėjas yra šešis kartys išrinktas geriausiu pasaulio metų futbolininku ir laikomas vienu geriausių visų laikų žaidėjų kartu su brazilu Pele ir savo tautiečiu Diego Maradona.

Tačiau L. Messi nesėkmingi bandymai laimėti su Argentinos rinktine visada buvo prisimenami, kai ateidavo laikas diskusijoms apie visų laikų geriausius.

Dabar L. Messi nusimetė prakeiksmą „Copa America“ finale „Maracana“ stadione, kai Argentina laimėjo finalą, pirmajame kėlinyje įvartį pelnius Angeliui Di Maria.

L. Messi nebuvo itin pastebimas šįsyk ir neišnaudojo auksinės progos, kai buvo likusios dvi minutės, o jam buvo telikę įveikti vartininką.

Bet istorijos knygos fiksuos kita: jis baigė turnyrą kaip rezultatyviausias žaidėjas, pelnęs 4 įvarčius, ir išrinktas geriausiu turnyro žaidėju drauge su brazilu Neymaru.

Dar svarbiau, kad L. Messi pagaliau iškovojo titulą tarptautinėse rungtynėse, nes prieš tai jis buvo pralaimėjęs keturis finalus – tris sykius „Copa America“ ir kartą 2014 metų pasaulio čempionate.

Žmonės Argentinoje užplūdo gatves švęsti pirmojo nuo 1993 metų laimėto titulo ir L.Messi sėkmės.

34 metų puolėjas buvo puikios sportinės formos per pastarąsias kelias savaites, įmušęs keturis įvarčius, tarp jų ir du baudos smūgiais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Paskutinį kartą laimėjusį Copa Ameriką 1993 m. Argentina nusipelnė pergalės šiemet. Brazilų vartininkas padarė neįtikėtiną klaidą - išėjo iš vartų, jau brazilų gynėjai jau blokavo Di Maria.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS