„Panevėžys“ patiesė subyrėjusią „Palangą“ | KaunoDiena.lt

„PANEVĖŽYS“ PATIESĖ SUBYRĖJUSIĄ „PALANGĄ“

  • 0

Šįvakar Lietuvos A lygos čempionato rungtynes FK „Panevėžys“ namuose žaidė su „Palanga“. Šį susitikimą panevėžiečiai laimėjo rezultatu 3:1 (0:1).

Šių metų šalies A lygos čempionate komandos susitiko jau ketvirtąjį kartą. Iki šio mačo dvejas tarpusavio rungtynes buvo buvo laimėję panevėžiečiai, o vienas susitikimas baigėsi lygiosiomis.

Jau pačioje mačo pradžioje šeimininkų žaidėjas Andrejus Karvackis gavo traumą, o „Panevėžio“ strategas Aleksandras Kurtijanas buvo priverstas atlikti labai ankstyvą priverstinį keitimą. Aikštėje pasirodė praėjusiame ture dėl ligos nerungtyniavęs komandos kapitonas Paulius Janušauskas.

Pirmieji rimtesnę progą sukūrė svečiai, bet šeimininkų vartininkas Rafaelis Broetto sužaidė patikimai ir neleido varžovams išsiveržti į priekį.

16-ąją susitikimo minutę svečiams vis dėlto pavyko įmušti pirmąjį rungtynių įvartį. Vienas prieš šeimininkų vartininką iššokęs svečių ekipos kapitonas Sergejus Mošnikovas šaltakraujiškai pasiuntė kamuolį į vartus.

Po keturių minučių panevėžiečiai turėjo neblogą galimybę išlyginti rezultatą. Andrejus Čiofu pavojingai skersavo kamuolį į „Palangos“ baudos aikštelę, bet Patriko Bordono galva smūgiuotas kamuolys praskriejo virš svečių vartų skersinio.

36-ąją rungtynių minutę svečiai turėjo idealią galimybę padidinti savo persvarą, bet nesugebėjo realizuoti į šeimininkų vartus skirto 11 metrų baudinio. „Panevėžio“ vartininkas R. Broetto atrėmė varžovų žaidėjo smūgį. R. Broetto atrėmė 11 metrų baudinį ir praėjusio turo susitikime su „Kauno Žalgiriu“.

Per likusį iki pertraukos laiką pasižymėti abiejų komandų futbolininkams nepavyko. Poilsio komandos išėjo „Palangos“ ekipai pirmaujant 1:0.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo šeimininkai. Įsiminė pavojingi A. Čiofu ir P. Janušausko smūgiai, kurie buvo nevisiškai tikslūs. Po to varžovų vartams grasino Sebastianas Vasquezas ir Ernestas Veliulis.

Aikštės šeimininkai turėjo neginčytiną persvarą, bet palangiškiai kurį laiką pasiaukojančiai gynėsi.

76-ąją mačo panevėžiečiams pavyko rezultatą išlyginti. Įspūdingu tolimu smūgiu svečių vartininką nuginklavo Jonas Skinderis. Dar po dviejų minučių šeimininkai išsiveržė į priekį. P. Janušauskas pasinaudojo varžovų gynėjų klaida ir arti pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

85-ąją rungtynių minutę S. Vasquezas padėjo tašką šiame susitikime. Rungtynes rezultatu 3:1 laimėjo šeimininkai.

Susitikimą su „Palanga“ panevėžiečiai žaidė tokios sudėties: Rafaelis Broetto, Andrejus Čiofu, Vytas Gašpuitis, Mantas Fridrikas, Pavelas Krukas, Andrejus Karvackis (8 min. Paulius Janušauskas), Aleksandras Jerkinas, Rokas Stanulevičius (38 min. Rafaelis Ledesma), Ernestas Veliulis, Patrikas Bordonas (46 min. Jonas Skinderis), Sebastianas Vasquezas.

Artimiausias rungtynes FK „Panevėžys“ žais rugpjūčio 18 dieną svečiuose su Klaipėdos „Atlantu“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS