Pasaulio salės futbolo čempionato trofėjais vėl džiaugsis Pietų Amerika, Europa ir Azija? | KaunoDiena.lt

PASAULIO SALĖS FUTBOLO ČEMPIONATO TROFĖJAIS VĖL DŽIAUGSIS PIETŲ AMERIKA, EUROPA IR AZIJA?

2016-aisiais pasaulio salės futbolo čempionato trofėjais džiaugėsi Pietų Amerikos, Europos ir Azijos atstovai. Ar toks scenarijus pasikartos ir Lietuvoje?

Laukia pusfinalis

Prieš penkerius metus Kolumbijoje lemiamas rungtynes laimėjo argentiniečiai – 5:4 įveikė rusus, o trečią vietą užėmė Irano salės futbolinkai, mažajame finale 4:3 palaužę portugalus.

Argentinos ir Portugalijos komandoms trofėjai Lietuvoje – ranka pasiekiami: 2016 m. pasaulio čempionai šiandien pusfinalyje susitiks su brazilais, 2018 m. Europos čempionai rytoj – su Kazachstano ekipa.

Finalo mačas ir rungtynės dėl 3-ios vietos vyks spalio 3-iąją Kaune, "Žalgirio" arenoje.

Molis – kokybiškas

Portugalijos ir Kazachstano rinktinių žygis į pusfinalį susiklostė panašiai: jų varžovai pirmavo, tačiau galiausiai kapituliavo.

Per ketvirtfinalio dvikovą su Ispanijos komanda portugalai buvo atsilikę 0:2, bet pasinaudojo šiurkščiomis priešininkų klaidomis ir išlygino rezultatą – 2:2. Pratęsus mačą pirmiausia ispanas Jose Raya nukreipė kamuolį į savo vartus, o po 5 min. tašką padėjo Portugalijos ekipos žaidėjas Pany Varela.

"Parodėme, iš kokio molio esame nudrėbti ir ką gali pasiekti komanda, jeigu ji susitelkusi, ryžtinga ir valinga", – teigė iš Bisau Gvinėjos kilęs Izaguelis Gomesas Te, antrą kėlinį įmušęs išlyginamąjį įvartį.

Išgelbėjo: po I.Gomeso Te (dešinėje) išlyginamojo įvarčio portugalų ir ispanų mačas buvo pratęstas. / fpf.pt nuotr.

Pasveikino prezidentas

"Sveikinu sukūrus sensaciją futbolo pasaulyje!" – pareiškė Kazachstano prezidentas Kasymas Žomartas Tokajevas, kai šios šalies rinktinė peržengė ketvirtfinalio barjerą.

Brazilo Paulo Ricardo Figueroa treniruojama ekipa 3:2 palaužė daugkartinius Azijos čempionus iraniečius, kurie pirmavo 2:0.

"Turėdamas tokius žaidėjus bet kuris žmogus galėtų vadovauti komandai", – pabrėžė P.R.Figueroa.

Kazachstano futbolininkas Čingizas Jesenamanovas, ketinęs nusikirpti plikai, jeigu jo ekipa pasieks pusfinalį, ištesėjo žodį. "Tikiuosi, žmona įsileis į namus", – juokavo žaidėjas.

Rezultatai

Ketvirtfinalis. Ispanija–Portugalija 2:4 (0:0, 2:2). Vilnius, "Avia Solutions Group" arena. Įvarčiai: 22 min. A.Fernandezas (1:0), 23 min. A.Martinezas (2:0), 31 min. Andre (2:1), 36 min. I.Gomesas Te (2:2), 43 min. J.Raya (Ispanija, į savo vartus, 2:3), 48 min. Pany (2:4).

Ketvirtfinalis. Iranas–Kazachstanas 2:3 (2:0). Kaunas, "Žalgirio" arena. Įvarčiai: 8 min. M.Oladghobadas (1:0), 15 min. A.Esmaeilpouras (2:0), A.Samimis (Iranas, į savo vartus, 2:1), 29 min. A.Knaubas (2:2), 39 min. Taynanas (2:3).

Pusfinalis

Rugsėjo 29 d. 20 val. Brazilija–Argentina (Kaunas, "Žalgirio" arena).

30 d. 20 val. Portugalija–Kazachstanas (Kaunas, "Žalgirio" arena).

GALERIJA

  • Išgelbėjo: po I.Gomeso Te <span style=color:red;>(dešinėje)</span> išlyginamojo įvarčio portugalų ir ispanų mačas buvo pratęstas.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS