Po dramatiško pusfinalio – žvilgsnis į lemiamas pasaulio salės futbolo čempionato rungtynes | KaunoDiena.lt

PO DRAMATIŠKO PUSFINALIO – ŽVILGSNIS Į LEMIAMAS PASAULIO SALĖS FUTBOLO ČEMPIONATO RUNGTYNES

2021 m. FIFA pasaulio salės futbolo čempionatas priartėjo prie finišo linijos. Ketvirtadienį Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiose pusfinalio rungtynėse Portugalija po baudinių serijos įveikė Kazachstano rinktinę ir prasiveržė į finalą.

Po dvikovos Kazachstano rinktinės vyriausias treneris Paulo Figueroa konstatavo, kad rungtynės buvo vertas pasaulio čempionato pusfinalio.

„Manau, kad sužaidėme labai drausmingai, kaip galime ir mokame. Toks yra mūsų žaidimas, tai yra tikrasis Kazachstano rinktinės veidas. Deja, šiandien to neužteko, nes pralaimėjome po baudinių serijos. Dažnai sakoma, kad baudiniai – tai loterija. Aš su tuo nesutinku, mes tiesiog neįmušėme, o varžovai – įmušė. Po rungtynių pasakiau vaikinams, kad jie šaunuoliai, nes jie padarė viską ką galėjo, tiesiog to šį kartą neužteko. Galiu kaltinti tik save. Baudiniai – taip pat salės futbolo dalis, tad čia jau mano kaltė ir atsakomybė, kad nepakankamai skyrėme tam dėmesio“, – teigė salės futbolo specialistas iš Brazilijos.

Vis dėlto, P. Figueroa neslėpė, kad Kazachstanui vien jau patekimas į pasaulio čempionato pusfinalį yra labai solidus pasiekimas. „Kazachstano salės futbolui tai yra tarsi nauja viršūnė. Pusfinalyje sužaidėm bene geriausias, kokybiškiausias savo rungtynes šiame čempionate. Neturiu jokių priekaištų savo žaidėjams. Trūko tik geresnio pasirengimo baudinių serijai. Bet tai dar ne pabaiga. Po dviejų dienų žaisime su Brazilija dėl trečios vietos. Reikia atsigauti fiziškai ir psichologiškai. Mes norime laimėti bronzą. Žinome, kad brazilai yra labai stiprūs, bet tai futbolas. Kausimės dėl pergalės, tikiu, kad pasirodysime taip kaip galime ir sugebame“ ,– pažadėjo Kazachstano rinktinės strategas.

Savo komandos pasiekimu didžiavosi ir Portugalijos rinktinės vyriausias treneris Jorge Brazas. Anot jo, prieš čempionatą portugalai turėjo vieną tikslą – tapti pasaulio čempionato prizininkais. „Mums nepavyko to padaryti prieš penkerius metus Kolumbijoje, nors ir turėjome puikią galimybę. Bet šį kartą mes pasiekėme savo tikslą. Dabar jau žinome, kad tikrai grįšime į Portugaliją su sidabro medaliais. Tačiau to jau neužtenka. Dabar turime kitą tikslą – laimėti pasaulio čempionų titulą. Manau, kad mes galime tai padaryti. Mes įrodėme, kad galime kentėti, kautis, siekti pergalės bet kokia kaina. Buvo labai sunku, bet mums tai ne naujiena. Mes esame pasirengę įveikti visas kliūtis. Šiandien mes puikiai gynėmės, pirmavome, tačiau pačioje antro kėlinio pabaigoje apmaudžiai praleidome įvartį. O pratęsimo pradžioje – ir antrą. Bet mes nepasidavėme – ir laimėjome. Manau, kad finalas bus labai įdomus. Mes esame Europos čempionai, o Argentina – pasaulio čempionai. Tad finale susitiks dvi stipriausios pasaulio komandos“, – pastebėjo J. Brazas.

Jau 11 metų su Portugalijos rinktine dirbantis ir 2018 metais su ja Europos čempionu tapęs futbolo specialistas teigė, kad finalinė dvikova, kurioje susitiks pasaulio ir Europos čempionai – geriausia, kas galėjo nutikti salės futbolui. „Argentina yra unikali komanda. Argentiniečiai – techniški, gabūs, sumanūs, bet tuo pat metu – super kovingi. Tai neįtikėtinas derinys, tikras stebuklas, nes nedažnai komandai pavyksta suvienyti šias dvi savybes. Bet ir mes turime savų privalumų. Mes siekiame pirmo titulo, Argentina – antrojo, tad tai bus nuostabus salės futbolo reginys. Ir aš nuoširdžiai tikiuosi, kad finalinėse rungtynėse tribūnosi bus daugiau žiūrovų“, – po pusfinalio, kurį „Žalgirio“ arenoje stebėjo 2052 žiūrovai, vylėsi Portugalijos rinktinės vyriausias treneris.

2016 m. Kolumbijoje vykusiose planetos pirmenybėse Portugalija su Argentina susitiko pusfinalyje – pralaimėjo 2:5. „Dabar tai nieko nebereiškia. Mes nesiekiame jokio revanšo, neplanuojame jokio keršto. Mums tai yra visiškai naujos rungtynės. Žaisime finale, tad futbolininkams nereikia jokios papildomos motyvacijos. Pakeliui į finalą du kartus žaidėme pratęsimus, laimėjome baudinių seriją. Visi esame išsekę, tad turime gerai pailsėti, atgauti jėgas, o sekmadienį – eiti į aikštę ir ten sužaisti geriausias savo rungtynes“, – pareiškė J. Brazas.

Sekmadienį rungtynės dėl trečios vietos Kauno „Žalgirio“ arenoje prasidės 18 val., o finalas – nuo 20 val.

GALERIJA

  • Paulo Figueroa
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS