Po įspūdingo mūšio – strėlės teisėjams | KaunoDiena.lt

PO ĮSPŪDINGO MŪŠIO – STRĖLĖS TEISĖJAMS

„Kauno Žalgirio“ komandai liko tik vienas kelias į kito sezono Europos taurių varžybas. Į LFF taurės turnyro finalą apmaudžiai neprasibrovę žalgiriečiai privalo aplenkti aukščiau esančius konkurentus A lygoje.

Apkaltino nekompetencija

„Nesinorėtų, kad nekompetentingi žmonės dalyvautų tokiose rungtynėse. Jeigu nesugeba, tegul nedirba“, – piktinosi Marius Stankevičius. Jo auklėtiniai LFF taurės turnyro pusfinalyje po pratęsimo 1:3 nusileido „Šiaulių“ ekipai.

„Kauno Žalgirio“ komandos treneris užsiminė, kad Saulės mieste vykusių rungtynių baigtį nulėmė abejotini arbitrų sprendimai. Tiesa, iš pradžių aikštėje pagrindinį vaidmenį atliko futbolininkai. Emocingai palaikomi daugiau nei 2 tūkst. sirgalių, šeimininkai įmušė pirmieji. Lietuvos rinktinės saugas Danielis Romanovskis 27 min. pasiuntė neatremiamą tolimą bombą į svečių vartus. Kauniečiai 69 min. atsakė dar efektingesniu Viliaus Armanavičiaus akrobatiniu spyriu per save – 1:1. Pagrindinio laiko pabaigoje iš aikštės buvo pašalintas „Žalgirio“ saugas Artūras Dolžnikovas, pasidavęs varžovo provokacijai.

Likę mažuma kauniečiai praleido du įvarčius. „Šiauliams“ per pratęsimą mušant antrąjį įvartį žaidimas turėjo prasidėti nuo kampinio sektoriaus, tačiau D. Romanovskis pergudravo teisėjus, paritęs kamuolį į patogesnę poziciją. Galutinį tašką 107 min. padėjo kitas Lietuvos rinktinės narys Eligijus Jankauskas.

Marius Stankevičius / T. Biliūno nuotr.

Ar pratęs pasaką?

„Šiaulių“ futbolininkai žengė į finalą, kuriame egzaminuos pagrindinę turnyro sensaciją – Vilniaus rajono „TransInvest“. Sostinės regiono komanda, dar pernai žaidusi vos trečioje pagal pajėgumą lygoje, šiemet kuria spalvingą pasaką. Dabartiniai Pirmos lygos lyderiai pusfinalyje 1:0 išmetė Telšių „Džiugą“, o ketvirtfinalyje – kitą „Optibet A lygos“ komandą Gargždų „Bangą“ (2:1).

Finalo akistata, kurios nugalėtojui turėtų atitekti ne tik trofėjus, bet ir kelialapis į kito sezono UEFA Konferencijų lygą, vyks spalio 1 d. Išvakarėse, rugsėjo 30 d., tame pat Dariaus ir Girėno stadione sirgaliai mėgausis pirmąja šventės dalimi – FIFA ir Lietuvos futbolo legendų akistata.

„Kauno Žalgiriui“, norint išsaugoti kelerių metų iš eilės tradiciją ir praverti langą į Europą, reikia nemenko šuolio A lygoje. Iki sezono finišo likus 7–8 mačams, žalgiriečiai rikiuojasi tik penkti, 7 taškais atsilikdami nuo ketvirtosios pozicijos, kuri leistų pretenduoti į UEFA kelialapį. Tiesa, M. Stankevičiaus auklėtiniai yra žaidę rungtynėmis mažiau nei jų artimiausi konkurentai – Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkai.

Prie vairo – britas

„Kauno Žalgirio“ klubui nesiseka ir „Optibet Pirmos lygos“ čempionate. Žalgiriečių dubleriai šį sezoną spėjo išbandyti jau tris strategus. Metus jie pradėjo vadovaujami Nerijaus Mačiulio. Vėliau vairą perėmė Karolis Palaima, o pirmenybių praėjusiame, 22-ajame, ture ekipai dirigavo Alexas McCarthy.

Nesinorėtų, kad nekompetentingi žmonės dalyvautų tokiose rungtynėse. Jeigu nesugeba, tegul nedirba.

Tiesa, specialisto iš Didžiosios Britanijos debiutui teko viena sunkiausių išvykų. Kretingoje „Minija“, sužaidus vos minutę, išsiveržė į priekį, o vėliau persvarą padidino iki triuškinamos – 3:0. „Kauno Žalgiris“ B su 18 taškų lieka priešpaskutinėje pozicijoje ir rizikuoja iškristi iš lygos.

Apvertė sezoną

Dar vienas Kauno atstovas – „Be1 NFA“ Pirmos lygos turnyre iš esmės pakeitė sezono trajektoriją. Iš vienuoliktos vietos į penktą, o potencialiai – ir į lyderių trejetą. Tokį įspūdingą sugrįžimą kiek daugiau nei per mėnesį atliko šis kolektyvas. Dar rugpjūčio pradžioje kauniečiai sezoną būtų pavadinę visiškai nesėkmingu, tačiau rado pergalių receptą.

Iš pradžių jie pakeitė trenerį – vietoj komandai dirigavusio ispano Pablo Rioso Freire’ės buvo pasitelktas specialistas iš Portugalijos Miguelis Machado. Tuo pat metu atvyko ir būrys naujų futbolininkų, tarp kurių buvo ir perspektyvus puolėjas iš Nyderlandų Tayrellas Jomaras Wouteras.

Rezultatų ilgai laukti nereikėjo: rugpjūčio 5-ąją T. J. Wouteras paskutinėmis minutėmis išplėšė pergalę 2:1 prieš „Šiaulius“ B. Nuo to laiko „akademikai“ neklupinėjo, o 21-ų olandas pelnė dar du pergalingus įvarčius – 21-ajame ture 1:0 su Panevėžio „Ekranu“ ir 22-ajame 1:0 su Vilniaus BFA. Laimėję šešis mačus paeiliui „Be1 NFA“ pagal prarastus taškus jau pavijo ir prizininkų trejetą, nes juos 3 taškais lenkiantys Kretingos „Minijos“ ir Kėdainių „Nevėžio“ klubai sužaidė maču daugiau.

GALERIJA

  • Po įspūdingo mūšio – strėlės teisėjams
T. Biliūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS