Po miesto derbio – skirtingos nuotaikos | KaunoDiena.lt

PO MIESTO DERBIO – SKIRTINGOS NUOTAIKOS

„Žaidžiant su „Kauno Žalgiriu“, jiems pridaliname tiek dovanų, kad užteks ir Kalėdoms“, - ironizavo Andrius Skerla po nesėkme 1:2 pasibaigusio dviejų Kauno komandų susitikimo A lygoje. Pirmenybių 23-ajame ture „Hegelmann Litauen“ 1:2 nusileido „Kauno Žalgiriui“ ir leido šiam pabėgti turnyro lentelėje.

Iki akistatos su A. Skerlos auklėtiniais „Kauno Žalgirio“ futbolininkai buvo nelaimėję net šešerių  rungtynių paeiliui. Nepaisant to, sąlyginiais šeimininkais buvę žalgiriečiai mačą pradėjo atsargiai. Pirmajame kėlinyje abi ekipos demonstravo kovingą žaidimą, bet pavojingų situacijų sukūrė vos keletą. „Hegelmann Litauen“ gretose pavojingai smūgiavo gruzinas Levanas Mačarašvilis, o žalgiriečių - nigerietis Philipas Otele.

Antrajame kėlinyje pirmieji ledus pralaužė šeimininkai - 62 minutę Michaelo Thuique‘o perdavimas baudos aikštelėje surado Deividą Šešplaukį ir šis atidarė įvarčių sąskaitą – 1:0. Netrukus Ph. Otele pataikė į virpstą, o M. Thuique‘as kovingumu prisidėjo prie progos Divine‘ui Naah padvigubinti pranašumą – 2:0. Po praleisto įvarčio svečiai greitai sureagavo - po keitimo į aikštę žengęs Alexas Negueba sėkmingai susitvarkė su varžovų pasipriešinimu baudos aikštelėje ir nuginklavo vartininką Airidą Mickevičių. Brazilui tai buvo pirmasis įvartis „Optibet A lygoje“.

Vėliau veiksmo netrūko prie abiejų komandų vartų, dažniau pirštines į darbą reikėjo paleisti tiek A. Mickevičiui, tiek I. Plūkui. „Kauno Žalgiriui“ visgi pavyko išlaikyti trapų pranašumą ir švęsti pergalę, kurią pastarąjį kartą lygoje jie džiaugėsi birželio 12 dieną.

Pergalė leido „Kauno Žalgiriui“ (42 tšk.) pakilti į antrąją vietą. „Hegelmann Litauen“ (38 tšk.) futbolininkai toliau išlieka penkti.

„Visa komanda suprato rungtynių svarbą, nes mums buvo būtina grįžti į pergalių kelią. Sujungus tinkamą procesą ir pasiaukojimą pavyko pasiekti teigiamą rezultatą“, - aiškino „Kauno Žalgirio“ treneris Rokas Garastas.

„Pralaimėti derbį skaudu, bet momentais atrodėme geriau nei varžovai. Bet neveltui sakoma, kad laimi tas, kas įmuša daugiau“, - pripažino A. Skerla.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaimo jurgis

šis tas iš starto sudėčių: "Kauno Žalgiris" - Guilherme De Souza, Steven Thicot, Divine Naah, Yuma Suwa, Philip Otele, Michael Thuique; "Hegelmann Litauen" - Christian Jimenez, Yukiyoshi Karashima, Levan Mačarašvili, Kyle Spence, Omokhafe Thomas.

Užpelkis

Į antrą vietą ? Pagal taškus Žalgiris ketvirtoje vietoje ir žiauriai atsilieka nuo pimųjų. Kur jaunieji Kaune išugdyti futbolininkai ? Kam tie skambūs "akademijų" pavadinimai jei žaidžia pusė negrų ? (2010 m LAT sprendimu "negras" Lietuvoje vartotinas žodis, nes lietuviai juodaodžių niekada nenaudojo kaip vergų, skirtingai nei visokie anglai, olandai, prancūzai ir pnš. "šviesos ir demokratijos" nešėjai).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS