Prieš čempionų egzaminą – ukrainiečių volas | KaunoDiena.lt

PRIEŠ ČEMPIONŲ EGZAMINĄ – UKRAINIEČIŲ VOLAS

Svarbią pergalę Serbijoje pasiėmusi Cristiano Ronaldo vedama Portugalijos rinktinė rytoj egzaminuos nesėkmes skaičiuojančią Lietuvos nacionalinę komandą.

Neprilygo nė iš tolo

"Noriu vyrams padėkoti už atsidavimą, norą žaisti. Bet tenka pripažinti, kad priešininkas buvo stipresnis", – atsiduso Lietuvos ekipos treneris Valdas Urbonas.

2020 m. Europos čempionato atrankos varžybų B grupės mače šeštadienį Lietuvos futbolininkai Vilniuje 0:3 (0:2) pralaimėjo Ukrainos komandai. Jau 7-ąją min. svečius į priekį išvedė "Manchester City" klubo gynėjas Oleksandras Zinčenka. 27-ąją min. ukrainiečių pranašumą padvigubino brazilas Marlosas. 62-ąją min. pasižymėjo Ruslanas Malinovskis. Lietuvos futbolininkai vienintelį kartą į vartų plotą pataikė tik 92-ąją min.

"Ruošėmės, tikėjomės, kad varžovas stiprus ir gerai organizuotas. Stengėmės prisotinti aikštės vidurį, uždaryti zonas, kur jie stiprūs. Gaila, kad individualios klaidos vidurio zonoje nulėmė įvarčius, kuriuos praleidome", – aiškino V.Urbonas.

Įžvelgė pozityvo

Trenerio nuomone, atlikti pakeitimai sudėtyje nebuvo tarp esminių pralaimėjimo ukrainiečiams priežasčių.

"Esame tokiame etape, kai turime žiūrėti ir suteikti galimybę visiems žaidėjams. Tiems, kurie nusipelno žengti į aikštę. Po rungtynių galima kalbėti apie vieną ar kitą problemą, bet, pavyzdžiui, kraštiniai gynėjai sužaidė tikrai neblogai – ir Modestas Vorobjovas, ir Saulius Mikoliūnas", – vardijo V.Urbonas.

Pasak jo, antrajame kėlinyje atlikti keitimai pagyvino žaidimą.

"Žinoma, galėjome būti agresyvesni. Bet nevadinčiau tų pasikeitimų bandymu ar žvalgyba. Esu patenkintas tų žaidėjų, kuriuos pasirinkau, žaidimu. Tiesiog varžovas mums sukėlė daugiau problemų", – pripažino vairininkas.

Padėka emigrantams

Ukrainos rinktinės strategas Andrijus Ševčenka pirmiausia padėkojo LFF stadioną užpildžiusiems savo tautiečiams, kurių buvo kur kas daugiau nei lietuvių žiūrovų. Dauguma svečių – Lietuvoje dirbantys ukrainiečiai. Buvęs legendinis Ukrainos futbolininkas net ir po mačo nesiryžo vertinti mūsų šalies futbolininkų pajėgumo.

"Matyti, kad Lietuvos komanda dar yra pokyčių procese, treneris ieško, bando parinkti optimalią komandos sudėtį. Tai patvirtina pasikeitimai ekipoje po jūsų rungtynių su Serbija (birželį išvykoje pralaimėta 1:4). Kol kas sunku įvertinti lietuvių stipriąsias ir silpnąsias puses. Turbūt mes sužaidėme stipriau, nei lietuviai tikėjosi", – svarstė A.Ševčenka.

Jis taip pat neskubėjo aukštinti savo auklėtinių.

"Ar esame tarp elitinių komandų? Kol kas ankstoka sakyti. Mūsų žaidime buvo ir gerų, ir blogų epizodų. Buvo problemų prisitaikant prie aikštės, nes danga specifinė", – teigė praeityje garsus žaidėjas.

C.Ronaldo – rezultatyvus

Ukrainiečiai, skirtingai nei kitos grupės komandos, antradienį žais ne oficialias, o tik kontrolines rungtynes ir turės mėnesio pertrauką. Artimiausią atrankos mačą jie vėl žais su lietuviais – spalio 11 d. Charkove.

Vos vieną tašką per ketverias rungtynes surinkusi Lietuvos rinktinė B grupėje užima paskutinę – penktąją – vietą. Ukrainiečiai su 13 taškų po penkių akistatų yra vienvaldžiai grupės lyderiai. Juos persekiojantys portugalai per tris mačus surinko 5 taškus, Liuksemburgo ir Serbijos sąskaitoje – 4 taškai po keturių mūšių. Antradienį pastarosios ekipos susidurs principiniame mače Liuksemburge.

Serbai šeštadienį Belgrade pajuto Europos čempionų jėgą. Portugalijos komanda svečiuose triumfavo 4:2 (1:0). Nugalėtojų gretose pasižymėjo Williamas Carvalho (42 min.), Goncalo Guedesas (58), Cristiano Ronaldo (80) ir Bernardo Silva (86). Serbijos rinktinei įvarčius pelnė Nikola Milenkovičius (68) ir Aleksandaras Mitrovičius (85).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS