R. Baravykas: stengiausi mintis nukreipti kitur ir nesijaudinti | KaunoDiena.lt

R. BARAVYKAS: STENGIAUSI MINTIS NUKREIPTI KITUR IR NESIJAUDINTI

  • 0

Po iškovotų lygiųjų su Lenkijos rinktine Lietuvos komandos treneris ir žaidėjai liko patenkinti savo pasirodymu pirmoje rungtynių dalyje ir teigė, jog po pertraukos žaidimo kreivė krito pristigus jėgų.

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas:

„Rezultatu skųstis negalime, o žaidimas tikrai džiugina. Turėjome rungtynių planą ir priešingai nei visi turbūt spėjo, tas planas buvo buvo atakuoti nuo pirmų minučių. Mums tai pavyko, susikūrėme realią progą įmušti. Pirmas kėlinys buvo apylygis, tikrai užsitarnavome varžovų pagarbą.

Žinojome, kad ateis laikas, kai antrajame kėlinyje mums baigsis jėgos ir bus sunku. Varžovai ruošiasi Europos čempionatui, apie jų žaidėjų lygį daug nereikia kalbėti.  Mūsų vyrai pademonstravo charakterį, pakentėjo kai reikėjo. Net sunkiais momentais ieškojome išėjimo į ataką. Antrajame kėlinyje pavyko  keli gerai išpuoliai. Esu dėkingas vyrams už tai, kad jie atidavė daug jėgų.  Mes pamatėme kad galime žaisti su tokia galinga rinktine.

Tuo pačiu suprantu, kad negalime taip pat žaisti visas 90 minučių. Tai logiška, nes lenkai pripratę prie tokio tempo, žaidėjai iš galingiausių klubų turi tokias dvikovas kiekvieną savaitgalį. Pas mus daugelis žaidėjų tokias rungtynes žaidžia kartą į kelis mėnesius, todėl jiems nelengva. Bet jie gerai susitvarkė su tuo, surėmė pečius ir uždirbo rezultatą.

Mums nereikia savęs nuvertinti. Tą vyrams ir pasakiau prieš rungtynes - kad jie tikėtų savimi ir komandos draugais. Žinome, kad varžovai žaidžia geresnėse komandose. Bet turime pakeisti mąstymą savyje. Šiandien rungtynės parodė, kad galime kovoti lygiai su bet kuria komanda.

Mano tikslas buvo per šias trejas rungtynes parodyti pasitikėjimą naujiems žaidėjams. Jei žaidėjas jaučia kad juo tiki, jis turi galimybių atsiskleisti. Kada geriau tą padaryti jei ne dabar. Nenoriu, kad debiutantai jaustų įtampą, klaidos baimę. Manau, kad trenerių kolektyvui pavyko susitvarkyti su šia problema. Žaidėjai nebijojo klysti. Jiems visada sakau - darykite, klyskite,  bet nebijokite. Nė vienas žaidėjas negimė žvaigžde."

Saugas Arvydas Novikovas:

„Įrodėme, kad galime ne tik gintis ir pulti, kad galime žaisti su tokiomis stipriomis komandomis kaip Lenkija. Buvo nurodymai iš trenerio pusės, kad turime žaisti drąsiai. Patys taip tikėjome, kad galime laimėti.

Manau, jog pirmą minutę dariau viską gerai - mušiau į artimą kampą aukštą kamuolį, nes vartininkas buvo labai arti. Galbūt pritrūko sėkmės.

Antrajame kėlinyje pritrūko jėgų. Lenkai žaidžia aukštesniame lygyje, geresniuose klubuose nei mes, todėl yra pripratę prie didesnių greičių.

Manau trejas rungtynes žaidėme gerai. Tikiuosi, kad aistruoliai bus patenkinti. Manau, kad trenerių štabas patenkintas, patys žaidėjai esame patenkinti. Su latviais laimėti nepavyko, bet visi matė, kad esame geresni."

Kapitonas Fedoras Černychas:

„Užspaudėme varžovus labai neblogai. 30minučių viskas atrodė labai gerai. Turėjome kelias progas mumšti. Gaila kad nepavyko.Vėliau kiek pristigome jėgų. Antrajame kėlinyje vyrai toliau draskėsi, kovojo. Manau, kad sužaidėme geras rungtynes.

Neturime nieko bijoti. Reikia bandyti, nebandęs neįmuši. Bandome eiti į ataką. Kol kas neblogai tas pavyksta. Manau, kad su kiekvienomis rungtynėmis tas atrodys geriau ir geriau. Pritrūkdavo tik paskutinio perdavimo, kur būtume išvedę komandos draugus į geras situacijai smūgiuoti."

Gynėjas Rolandas Baravykas:

„Smagu buvo žaisti, pilnas stadionas žmonių. Prie tokio žiūrovų skaičiaus dar neteko žaisti. Kai himnas grojo, net nusišypsojau. Būtų buvę smagiau laimėti, bet šiai dienai geras ir toks rezultatas.  Visa rinktinė po truputį juda į priekį. Visi žaidėjai šaunuoliai. Ačiū fanams, kurie atvyko palaikyti.

Jaudulį prieš rungtynes jaučiau, bet stengiausi mintis nukreipti kitur, negalvoti apie tai. Ar sužaidžiau gerai? Manau, kad visada galima sužaisti geriau. Aišku, teko žaisti prieš pajėgius žaidėjus, jų vardai ir klubai daug ką pasako. Man asmeniškai išbandyti prieš juos jėgas buvo gera patirtis."

Gynėjas Edvinas Girdvainis:

„Sunkios rungtynės, bet ačiū Dievui pavyko apsiginti. Pabaigoje pritrūko jėgų, atidavėme varžovams iniciatyvą, teko gintis kiek įmanoma. Kita vertus, jei būtų daugiau sėkmės, būtume įmušę ir pasiekę pergalę. Bet išvažiuojame namo laimingi.

Kiekvienas rungtynes stengiuosi atiduoti viską ir nesureikšminu savo pasirodymų.  Viskas vyko taip, kaip treneris papasakojo. Vykdėme trenerio užduotis ir pasiekėme rezultatą. Ačiū treneriams ir komandai, nes su kiekvienomis rungtynėms jaučiuosi vis geriau."

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS