R. Breu prieš dvikovą Estijoje: pasitikiu savo žaidėjais | KaunoDiena.lt

R. BREU PRIEŠ DVIKOVĄ ESTIJOJE: PASITIKIU SAVO ŽAIDĖJAIS

  • 4

Jau rytoj Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės laukia paskutinis 2022-ųjų mačas – dvikova dėl Baltijos taurės trečiosios vietos.

Rungtynės Taline su Estijos rinktine startuos šeštadienį 16 valandą, jas tiesiogiai rodys LRT PLIUS bei LRT.lt.

Prieš rungtynes surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjęs nacionalinės rinktinės treneris Reinholdas Breu teigė su štabu jau analizavę būsimą varžovą ir akcentavo, kad, jo teigimu, pusfinalio rungtynėse estai buvo geresni už Latvijos komandą, nors ir pralaimėjo.

„Turėjome gerą atsistatymo dieną, atvykome su nedidele komanda, jauna komanda ir labai laukiame paskutinių šių metų rungtynių, kur žais dvi komandos, kurios sužaidė lygiosiomis.

Su štabu analizavome Latvijos ir Estijos rungtynes ir galima pasakyti, kad toje dvikovoje Estija buvo geresnė komanda. Rytoj tai bus svarbios rungtynės, bet pasitikiu mūsų žaidėjais ir tikiuosi gerų rungtynių bei gero rezultato. Norime laimėti šias rungtynes, bet mums taip pat labai svarbu ir pagerinti savo žaidimą visose fazėse.

Varžovą išanalizavome iki detalių, toks mūsų darbas. Nenoriu kalbėti apie vieną ar du žaidėjus, jūs taip pat turite įdomią žaidėjų grupę, turi labai patyrusį žaidėją (Konstantiną Vassiljevą – red.), prieš kurį sunku žaisti, bet yra ne tik jis. Turime savo žaidimo planą ir svarbu, kaip atrodysime skirtingose aikštės dalyse, kad rastume raktą į pergalę“, – spaudos konferenciją pradėjo specialistas iš Vokietijos.

Dar sykį nusikėlęs į trečiadienio dvikovą su Islandijos komandą, jis pabrėžė, jog liko patenkintas savo auklėtinių pasirodymu gynyboje.

„Buvau laimingas, ypatingai mūsų gynyba. Islandams buvo labai sunku susikurti gerus šansus, tad padarėme gerą darbą. Atakoje buvo gerų perėjimų į ataką, bet dar yra daug ką pagerinti, ypatingai – kaip mes žaidžiame paskutiniame trečdalyje, šiuo metu tą problemą turi visos mūsų rinktinės, mums tai iššūkis ateinantiems keliems metams, turime pagerinti lygį“, – dėstė R. Breu.

Jis taip pat teigė, jog rungtynėse turėtų pasirodyti ir ne vienas jaunas futbolininkas.

„Aš iškviečiau jaunus žaidėjus, ateities žaidėjus ir dabar atėjo laikas leisti jiems žaisti. Yra skirtingi dalykai žaisti jaunimo ir vyrų rinktinėse, bet kai kurie iš jų jau rungtynėse su Islandija padarė gerą darbą ir buvau labai patenkintas jų pasirodymu“, – sakė treneris.

Trečiadienį rinktinės karjeros lapą taip pat užvertė legendinis Lietuvos futbolininkas Saulius Mikoliūnas. Paklaustas, kas gali stoti į jo batus ir tapti rūbinės lyderių, treneris išskyrė kelis variantus.

„Svarbu pasakyti, kad turime tikrai gerų lyderių. Kalbu apie Fedorą (Černychą), Arvydą (Novikovą), Liną (Klimavičių), Edviną (Girdvainį). Pastarosiose keliose rungtynėse juos mačiau kaip tikrus mūsų lyderius, o jie dar taip pat nėra seni žaidėjai.

Man apskritai nėra svarbu, jaunas ar vyresnis, svarbu, kad jis būtų geras. Buvau taip pat patenkintas Gvido Gineičio pasirodymu, jis parodė, kad yra mūsų rinktinės ateitis ir esu dėl jo laimingas. Turime ne tik jį, turime tikrai gerų ir talentingų žaidėjų su geru potencialu“, – teigė treneris.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

alvis

pasiims pinigus ir nedaugiau

handzibasas

durnius ne treneris,dar durnesni kas tave pastate treneriu,tie taip ir visa futbola sunaikino,ale treneris tik durnumo dalele.

Zigmas vaišvila

čia ne treneris, o parodija, kaip ir švinius su buzu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS