Šešiems Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjams – specialus įvertinimas | KaunoDiena.lt

ŠEŠIEMS VILNIAUS „ŽALGIRIO“ ŽAIDĖJAMS – SPECIALUS ĮVERTINIMAS

  • 0

Neseniai Lietuvos futbole buvo pasiūlyta nauja idėja - prie dešimt arba daugiau mačų Lietuvos rinktinėje sužaidusių futbolininkų marškinėlių prisegti auksinę širdį.

Pirmasis taip papuoštus marškinėlius atsiėmė čempiono Vilniaus „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas, o antradienį – dar šeši žalgiriečiai.

Prie komandos kapitono šį kartą prisijungė ir nuo šiol auksine širdimi pažymėtus marškinėlius rungtynių metu vilkės Lietuvos rinktinės senbuvis Saulius Mikoliūnas (75 rungtynės), taip pat Linas Pilibaitis (29), Marius Žaliūkas (29), Vytautas Lukša (26), Mantas Kuklys (14) ir Simonas Stankevičius (10).

Netrukus šio įvertinimo gali sulaukti ir Linas Klimavičius, kuris Lietuvos rinktinėje yra sužaidęs 9 rungtynes.

„Labai malonu sulaukti tokio įvertinimo, nes tai ugdo pilietiškumą ir patriotiškumą. Džiugu, kad yra tokių žmonių, kurie yra tiesiog atidavę savo širdis Lietuvos futbolui. Kuo bus daugiau tokių žmonių, tuo labiau mūsų futbolas gerės. Turėti tokią širdį ant savo marškinėlių yra garbė, todėl kitiems futbolininkams bus didelis stimulas ją užsitarnauti. Kiekvieno žaidėjo svajonė – atstovauti savo šalies rinktinei. Taip mes atiduodame savo širdis ir kovojame už Lietuvą“, - po marškinėlių įteikimo ceremonijos sostinės klubo pranešime cituojamas S. Mikoliūnas.

Žalgiriečiui pritarė ir komandos draugas M. Kuklys, kurio nuomone rungtyniauti su auksine širdimi pažymėta apranga yra didelis įvertinimas.

„Dar būdamas vaiku visada svajojau rungtyniauti rinktinėje, todėl labai džiaugiuosi, kad pavyko tai įgyvendinti. Tiesa, nesitikėjau sužaisti tiek daug rungtynių, nes pirminis mano tikslas buvo sužaisti bent kartą už savo šalį. Vėliau norėjau patekti į startinę sudėtį, o dabar sieksiu sužaisti kuo daugiau mačų. Sulaukti už tai auksinės širdies ant savo marškinėlių – labai smagi naujovė“, - sakė saugas.

Specialiai surengtoje ceremonijoje LFF būstinėje marškinėlius žalgiriečiams įteikė „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga“ prezidentas Deividas Šemberas, kuris pirmasis ir pristatė šią idėją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS