Smūgių škvalas futbolininkams laimėti nepadėjo | KaunoDiena.lt

SMŪGIŲ ŠKVALAS FUTBOLININKAMS LAIMĖTI NEPADĖJO

Net 55 smūgiai į varžovų vartus nepadėjo "Vyčio" futbolininkams palaužti Rudno "Ayat" (Kazachstanas) ekipos – Lietuvos čempionai pralaimėjo 4:5.

Smūgiavo 55 kartus

Net 55 smūgiai į varžovų vartus nepadėjo "Vyčio" futbolininkams palaužti Rudno "Ayat" (Kazachstanas) ekipos – Lietuvos čempionai pralaimėjo 4:5.

Pagrindinio Čempionų lygos etapo 3-iosios grupės turnyre Jonavoje kauniečiai pirmieji įmušė įvartį – 8 min. tiksliai smūgiavo Vladimiras Derendiajevas. Varžovai atsitiesė vos po 44 sek. – meistrišku smūgiu pasižymėjo brazilas Matheusas.

"Vytis" metėsi atakuoti, kelis kartus kamuolys drebino Kazachijos atstovų vartų konstrukciją, bet įvarčius mušė "Ayat".

Antrą kėlinį Kauno komandos legionierius brazilas Leandrinho buvo įžiebęs viltį – 2:3, tačiau svečiai į tai atsakė dviem iš eilės Matheuso įvarčiais. "Vyčiui" pavyko tik sušvelninti rezultatą.

Jaučiame kartėlį, nes nerealizavome nemažai palankių progų įmušti daugiau įvarčių.

Galėjo įmušti daugiau

"Sužaidėme geras rungtynes ir įgyvendinome didžiąją savo plano dalį. Jaučiame kartėlį, nes dominavome, bet nerealizavome nemažai palankių progų įmušti daugiau įvarčių, ypač per pirmą rungtynių dalį. Galėjome ir turėjome laimėti, – po varžybų kalbėjo "Vyčio" vyriausiasis treneris Luciano Mistura. – Žaidėjams jokių pretenzijų dėl pralaimėjimo neturiu, jie atidavė visas jėgas. Galbūt kartais pritrūko šaltakraujiškumo, galbūt nuo mūsų tiesiog nusigręžė Fortūna."

Strategui pritarė ir pirmojo įvarčio autorius V.Derendiajevas.

"Skaudu… Turėjome laimėti, nes žaidėme solidžiai. Kelios gynybos klaidos lėmė rezultatą", – dėstė jis.

Varžovai – grėsmingi

L.Mistura pripažino, kad tokios nesėkmės veikia komandą psichologiškai, tačiau galimybę atsitiesti "Vytis" turėjo jau vakar, kai susitiko su Rusijos čempione "Tiumen" ekipa.

Tiumenės futbolininkai po atkaklios kovos 0:1 nusileido grupės favoritei "Barcelonai".

Spalio 11-ąją kauniečiai išmėgins jėgas su Ispanijos atstovais.

Į kitą Čempionų lygos etapą – elito varžybas – iš grupės žengs 1–3 vietas užėmę klubai.


Statistika

"Vytis"–"Ayat" 4:5 (1:3). Įvarčiai: 8 min. V.Derendiajevas (1:0), 8 min. Matheusas (1:1), 15 min. H.Boltas (1:2), 18 min. A.Valiulinas (1:3), 24 min. Leandrinho (2:3), 25 ir 35 min. Matheusas (2:4 ir 2:5), 36 min. Rafa (3:5), 39 min. Leandrinho (4:5). Komandų rodikliai: smūgiai į vartus – 55 ir 17, smūgiai į vartų plotą – 21 ir 8, kampiniai – 10 ir 2.

"Barcelona"–"Tiumen" 1:0 (1:0). Įvartis: 7 min. Marcenio (1:0). Komandų rodikliai: smūgiai į vartus – 36 ir 26, smūgiai į vartų plotą – 9 ir 7, kampiniai – 10 ir 5.

GALERIJA

  • Smūgių škvalas futbolininkams laimėti nepadėjo
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tikslumas

tai buvo tik parodenimai i vartu plota,kaip mokejo taip ir suzaide,slabakai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS