Traumuoti „Riteriai“ laukia sugrįžimo | KaunoDiena.lt

TRAUMUOTI „RITERIAI“ LAUKIA SUGRĮŽIMO

  • 0

Kai praėjusio trečiadienio rungtynėse su „Sūduva“ nesužaidus nė dešimties minučių Aleksandras Levšinas paprašė keitimo, „Riterių“ treneriai susiėmė už galvos. Jaunasis gynėjas papildė traumuotų žaidėjų sąrašą, kuriame yra ir Artūras Dolžnikovas, Dominykas Barauskas, ir Tomas Dombrauskis.

Visas šis ketvertukas negalėjo padėti „Riterių“ susitikime su „Kauno Žalgiriu“, tačiau geroji žinia ta, kad D.Barausko ir ypač T.Dombrauskio sugrįžimas – jau ne už kalnų.

T.Dombrauskiui prieš gerą mėnesį plyšo raumuo. Sukantis bėgimo metu, atraminė koja „užstrigo“ dangoje, pasigirdo trakštelėjimas. Saugui prireikė operacijos. Pastaroji pavyko puikiai, todėl ir reabilitacija neturėtų užtrukti.

„Atplyšo dalis menisko, dėl to negalėjau ištiesti kojos. Šiaip, palyginus su kitais menisko plyšimo atvejais, maniškis buvo gana lengvas – nereikėjo siūti, o tai būtų apsunkinę gijimo procesą ir, ko gero, būtų reikėję operuoti iš naujo. Mano atveju, pažeista vieta buvo apipjaustyta ir palikta sugyti.

Prisimenant patį momentą, tai jokio skausmo nejaučiau. Iš pradžių išsigandau, kad gali būti pažeisti raiščiai, bet viskas baigėsi gana laimingai“, – sakė T.Dombrauskis.

Jau pirmą dieną po operacijos saugas atlikinėjo gydytojo paskirtus pratimus. Per dvi operacijos laukimo savaites kairė koja buvo nejudinama, todėl ir raumenys buvo kiek „primigę“.

„Pirmą savaitę dar jautėsi gyjančios žaizdos, tačiau realiai raumenynas atsistatė gana greitai, o kelio amplitudė vis didėjo ir didėjo. Šiandien jaučiuosi visiškai sveikas, lakstau pilnu tempu, spardau kamuolį ir jau norėčiau grįžti į aikštę, bet, ko gero, protingiausia būtų neskubėti“, – savo būseną apibūdino T.Dombrauskis.

D.Barauskas traumą patyrė „Riterių“ pergalingose rungtynėse prieš Kėdainių „Nevėžį“. Atliekant ilgą perdavimą, atraminės kojos blauzda pasisuko ir sutraškėjo. Tai reiškė gynėjo mačo pabaigą ir neplanuotą poilsį po jo.

„Dar pabandžiau bėgti, tačiau pajutau didelį skausmą. Suprantama, išsigandau, nes anksčiau niekada nėra taip nutikę. Gydytojai patarė tris savaites nebėgioti ir nešokinėti, tad per tą laiką dirbau su viršutine kūno dalimi. Pasibaigus tam laikotarpiui, po truputį pradėjau bėgioti ir palaipsniui didinti krūvį. Po čiurnos traumų dar kurį laiką yra jaučiamas diskomfortas, reikia priprasti. Jau norėtųsi grįžti, bet viskas priklauso nuo to, kaip koja reaguos į krūvius, ką patars gydytojai. Šioje vietoje savo kūno klausyti reikia“, – sakė komandos kapitonas.

T.Dombrauskis per šį sezoną spėjo sužaisti vos dvejas, D.Barauskas – penkerias rungtynes.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS