Treneriui nepatiko dvi mačo minutės | KaunoDiena.lt

TRENERIUI NEPATIKO DVI MAČO MINUTĖS

  • 0

Jau antrą rungtynių minutę praleidę įvartį, Lietuvos futbolininkai 2022-ųjų pasaulio čempionato atrankos varžybas pradėjo nesėkme.

Lopė tinklo skylę

Valdo Urbono treniruojama Lietuvos nacionalinė vienuolikė Sankt Galeno stadione 0:1 pralaimėjo Šveicarijos komandai.

Šiurkščia Martyno Dapkaus klaida pasinaudojusiems aikštės šeimininkams įvartį pelnė Xherdanas Shaqiri. Vėliau Šveicarijos rinktinė kelis kartus galėjo padidinti skirtumą, tačiau sėkmingai žaidė vartininkas Tomas Švedkauskas.

Mačas "Kybunpark" stadione dėl techninių nesklandumų prasidėjo vėliau, nei buvo numatyta.

Patikrinus vienų iš vartų aukštį paaiškėjo, kad jie aukštesni, nei reglamentuoja taisyklės. Arenos darbuotojai išmontavo netinkamus vartus ir juos pakeitė kitais, tačiau vienas arbitrų pastebėjo naujos konstrukcijos trūkumą – skylę tinkle. Teko ją užlopyti.

Be to, grojant Lietuvos himną buvo užstrigęs garso įrašas.

Svečiuosis italai

"Man nepatiko pirmos dvi rungtynių minutės, kai praleidome įvartį. Likusį laiką stengėmės organizuotai ir drausmingai laikytis žaidimo plano, daug kas pavyko", – po varžybų sakė V.Urbonas.

Anot trenerio, antrą kėlinį mūsų komanda pabandė rizikuoti – didesnėmis jėgomis pulti ir spausti varžovus.

"Tačiau kai tik jie ištrūkdavo iš mūsų gniaužtų, kildavo problemų prie T.Švedkausko vartų. Džiugu, kad visi žaidėjai stengėsi kokybiškai gintis", – teigė Lietuvos rinktinės strategas.

Rytoj Lietuvos futbolininkai Vilniuje išmėgins jėgas su italais, kurie 2:0 nugalėjo Šiaurės Airijos atstovus ir 2:0 – Bulgarijos vienuolikę. Per šiuos mačus nugalėtojams įvarčius pelnė Domenico Berardi, Ciro Immobile, Andrea Belotti ir Manuelis Locatelli.

Estų ir latvių nesėkmės

A grupėje serbai savo aikštėje sužaidė 2:2 su Europos čempionais portugalais, kurių gretose dukart pasižymėjo Diogo Jota.

B grupėje ispanai, netikėtai pasidaliję po tašką su graikais (1:1), Tbilisyje 2:1 nugalėjo kartvelus.

D grupėje pasaulio čempionai prancūzai svečiuose 2:0 įveikė Kazachstano komandą.

E grupėje jau dvi nesėkmes patyrė estai – 2:6 pralaimėjo čekams ir 2:4 – baltarusiams, o G grupėje latviai 1:2 nusileido juodkalniečiams ir 0:2 – olandams.

J grupėje vokiečiai 3:0 sutriuškino islandus ir 1:0 palaužė rumunus.


Statistika

Šveicarija–Lietuva 1:0 (1:0). Sankt Galenas, "Kybunpark" stadionas, rungtynės be žiūrovų.

Įvartis: 2 min. Xherdanas Shaqiris (1:0).

Lietuvos rinktinė: Tomas Švedkauskas, Egidijus Vaitkūnas, Markas Beneta, Vytas Gašpuitis, Saulius Mikoliūnas, Domantas Šimkus, Martynas Dapkus, Vykintas Slivka (nuo 75 min. Tautvydas Eliošius), Arvydas Novikovas, Justas Lasickas (nuo 58 min. Karolis Laukžemis), Fiodoras Černychas (nuo 81 min. Deimantas Petravičius).

Komandų rodikliai. Smūgiai į vartus – 22 ir 6, smūgiai į vartų plotą – 9 ir 2. Kampiniai – 14 ir 3. Nuošalės – 5 ir 4. Žaidimas su kamuoliu – 65 proc. ir 35 proc. Kamuolio perdavimai – 637 (tikslūs 541 – 85 proc.) ir 285 (tikslūs 189 – 66 proc.). Geltonos kortelės – 0 ir 1.

C grupė

1. Italija  2  0  0  4:0  6

2. Šveicarija  2  0  0  4:1  6

3. Lietuva  0  0  1  0:1  0

4. Š.Airija  0  0  1  0:2  0

5. Bulgarija  0  0  2  1:5  0

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS