U-21 futbolo rinktinės talentas K. Uzėla: „Serie A“ klube patobulėjau kaip žaidėjas | KaunoDiena.lt

U-21 FUTBOLO RINKTINĖS TALENTAS K. UZĖLA: „SERIE A“ KLUBE PATOBULĖJAU KAIP ŽAIDĖJAS

  • 0

Italijos „Serie A“ lygoje žaidžiančiame Feraros SPAL klube vertingos patirties šį sezoną įgavęs saugas Karolis Uzėla po beveik dviejų metų sugrįžo į Lietuvos U-21 rinktinės sudėtį ir tikisi produktyviai panaudoti sukauptas žinias.

Vilnietis pirmą kartą į U-21 rinktinę buvo pakviestas, kai jam buvo vos 17 metų. 2017 metų rudenį jis plušėjo rinktinės stovykloje, kai komanda žaidė rungtynes su Danija. Vėliau jis žaidė U-19 rinktinėje, su kuria rudenį išbandė jėgas atrankos varžybose prieš pajėgias Prancūzijos ir Belgijos rinktines.

„Malonu sugrįžti į U-21 rinktinę. Iš tikrųjų, jaučiasi, jog komandos lygis yra aukštesnis. Manau, ir įtampa bus didesnė atstovaujant Lietuvą tokiame lygmenyje, bet, natūralu, kad turime kilti rinktinių laipteliais ir pasiekti nacionalinę komandą. Didžiuojuosi, kad čia esu“, - teigė K. Uzėla, kuris turės galimybę debiutuoti birželio 5 dieną vyksiančiose Europos čempionato atrankos rungtynėse su San Marinu.

Centro saugas užaugo  Vilniaus „Žalgirio“ klubo sistemoje ir 2018 metais tapo vienu pastebimiausių šalies futbolo talentų. Jis buvo vienas „žaliai baltų“ dublerių ekipos lyderių ir nuolat figūravo pagrindinės komandos sudėtyje. 2018 metų vasarą jis atkreipė SPAL ekipos dėmesį. Rugpjūtį sėkmingai pasirodęs klubo U-19 komandos draugiškame turnyre, jis greitai sulaukė pasiūlymo tapti jos dalimi ir prisijungė prie jos nuomos pagrindais.

„Jau po kelių treniruočių tiek sporto direktorius, tiek treneris pasakė, jog nori mane matyti klube. Sužaidus turnyre, sulaukiau pasiūlymo likti ir viskas išsisprendė per kelias savaitės. Po namuose vykusių „Žalgirio“ Europos lygos rungtynių su „Sevilla“, sulaukiau klausimo iš „Žalgirio“ prezidentės, ar noriu vykti į Ferarą. Ilgai negalvojęs atsakiau teigiamai ir labai džiaugiuosi, jog priėmiau tokį sprendimą“, - tikino K. Uzėla.

Pirmojoje sezono pusėje jis žaidė Italijos jaunimo („Primavera“) čempionate, bet po žiemos pertraukos nuolat dalyvavo pagrindinės SPAL komandos treniruotėse ir dažnai buvo įtraukiamas į „Serie A“ rungtynių paraišką. SPAL užėmė 13 vietą Italijos aukščiausioje lygoje, o K. Uzėla, nors ir nespėjo debiutuoti, teigia išmokęs labai daug.

„Manau, tai buvo trenerių įvertinimas mano įdėtam darbui. Pradėjau daugiau savimi pasitikėti, mačiau iš arti, kaip pagrindinės komandos žaidėjai elgiasi treniruotėse, ruošiasi rungtynėms ir suvokiau, kad viskas yra pasiekiama, jeigu dirbsiu“, - pabrėžė saugas.

Anot K. Uzėlos, jis labiausiai jaučiasi progresą taktikos suvokime ir mąstyme: „Itališką futbolą galima apibūdinti vienu žodžiu – taktika. Beveik kiekviena treniruotė pagrindinėje komandoje yra su taktine mintimi, teko išbandyti kelias pozicijas ir išmokti svarbių niuansų. Italijoje dažniausiai žaidimas grindžiamas nuo gynybos, todėl, manau, patobulėjau „žaidimo skaityme“ – nuspėjimas, kur bus atliekamas perdavimas, kamuoliu perėmimas. Atakose žaidimas greitesnis ir agresyvesnis, turi priimti greitesnius sprendimus, manau, tai irgi patobulėjo“.

19-metis futbolininkas neslėpė, jog jam pavyko sėkmingai pritapti SPAL klube ir jis norėtų jame tobulėti toliau, tačiau pripažino, kad jaučia stiprų ryšį ir su „Žalgirio“ ekipa bei nežino, kas gali nutikti šią vasarą.

„Augant „Žalgiryje“ visada buvo svajonė apsivilkti pagrindinės komandos marškinėlius ir laimėti trofėjus. Deja, pastaraisiais metais komandai nepavyko laimėti A lygos, o mano viena iš svajonių – iškovoti titulus, kaip ir žaisti Europoje. Esu pats užaugęs „Žalgirio“ akademijoje, norėčiau atstovauti ir šiam klubui.  Kalbant apie SPAL klubą, manau, būtų geras karjeros žingsnis likti ir tobulėti Italijoje, kur visi klubo darbuotojai ir komanda mane jaukiai priėmė. Vasarą pamatysime, kaip pavyks susitarti klubams, tai laikotarpis, kai visko gali nutikti“.

„Šiuo metu norisi susitelkti į darbą U-21 rinktinėje. Manau, kad turime puikius šansus pradėti Europos čempionatos atranką sėkmingai“, - teigė K. Uzėla.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS