UEFA: rusų komandos nežais jaunių kvalifikacinėse rungtynėse | KaunoDiena.lt

UEFA: RUSŲ KOMANDOS NEŽAIS JAUNIŲ KVALIFIKACINĖSE RUNGTYNĖSE

  • 0

Rusijai nebus leista žaisti Europos futbolo jaunių čempionato kvalifikacinėse rungtynėse šį mėnesį, antradienį paskelbė Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA).

„Nepavyko rasti jokio techninio sprendimo, kad Rusijos komandos galėtų žaisti“, – sakė UEFA.

Prieš dvi savaites netikėtai sušvelninusi savo politiką, draudusią Rusijos rinktinėms ir klubams dalyvauti tarptautinėse varžybose dėl Maskvos invazijos į Ukrainą, UEFA aiškinosi galimybes įtraukti į varžybas rusų jaunių – vaikinų ir merginų – komandas.

UEFA politikos pasikeitimas sukėlė skilimą organizacijos vykdomajame komitete ir mažiausiai 12 iš 55 UEFA narių paskelbė, kad jų komandos ir toliau atsisako žaisti su Rusija.

Įvertinusi tai, kaip būtų galima reintegruoti Rusijos jaunių komandas, UEFA po antradienį įvykusio dar vieno vykdomojo komiteto posėdžio paskelbė, kad šis darbotvarkės punktas buvo atšauktas neradus techninio sprendimo, kaip sudaryti sąlygas žaisti Rusijos komandoms.

2022-ųjų vasarį rusų pajėgoms įsiveržus į Ukrainą, Rusijai buvo uždrausta dalyvauti visuose tarptautiniuose futbolo turnyruose.

Rugsėjo pabaigoje UEFA sugrąžino Rusijos jaunimo komandas į savo varžybas, tačiau dėl Ukrainoje vykstančio karo paliko galioti draudimą invaziją vykdančios šalies vyresnio amžiaus grupių komandoms.

Praėjusią savaitę FIFA, sekdama UEFA pavyzdžiu, atšaukė Rusijos jaunimo iki 17 metų futbolo rinktinių dalyvavimo tarptautiniuose turnyruose sustabdymą ir suteikė joms leidimą žaisti Pasaulio futbolo čempionate.

Toks sprendimas priimtas su sąlyga, kad Rusijos komandos žais „Rusijos futbolo sąjungos“ pavadinimu, o šalies vėliava, himnas ir nacionalinė sportinė apranga taip pat negalės būti naudojami, teigė FIFA.

Ketvirtadienį Ukrainos jaunimo ir sporto ministerija pasmerkė FIFA ir UEFA sprendimus leisti Rusijos piliečiams dalyvauti tarptautinėse varžybose ir paragino juos pergalvoti.

Ukraina antradienį padėkojo UEFA už tai, kad ji atsisakė prieštaringai vertinamų planų vėl įsileisti Rusijos jaunimo futbolo rinktines, ir pareiškė, kad „kovos už tolesnę Rusijos izoliaciją“.

„Dėkojame savo Europos partneriams už paramą Ukrainai“, – sakoma Ukrainos futbolo asociacijos pareiškime.

Gairės: UEFA, rusų komandos, nežais jaunių kvalifikacinėse rungtynėse, karas Ukrainoje, futbolas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS