V. Urbono kariaunoje - keturi kauniečiai ir legionierių būrys | KaunoDiena.lt

V. URBONO KARIAUNOJE - KETURI KAUNIEČIAI IR LEGIONIERIŲ BŪRYS

„Prieš šių metų sezoną jau turėjome tikslą laimėti Baltijos taurę. Į tai orientuojamės ir tikimės, kad ir žaidėjai tai supranta", - vylėsi Lietuvos futbolo rinktinės treneris Valdas Urbonas. Stratego paskelbtame sąraše - 25 kandidatai, kuriems teks kautis dėl Baltijos taurės bei sužaisti kontrolines rungtynes su galinga Ispanijos rinktine.

10 žaidėjų iš A lygos, tarp jų keturi iš "Kauno Žalgirio", likusieji - legionieriai. Tokias pajėgas surinkęs V.Urbonas tikisi susigrąžinti stipriausios Baltijos regiono ekipos vardą.

Lietuvos futbolo rinktinė birželio pradžioje sužais trejas rungtynes.

Dvi dvikovos dėl Baltijos taurės laukia kitą savaitę – birželio 1 dieną sostinės LFF stadione su Estija, o birželio 4 dieną – su Latvija.

Intriguojantis išbandymas įvyks birželio 8 dieną, kai Lietuvos futbolininkai prie pat Madrido esančiame Leganese susitiks su Europos futbolo čempionatui besirengiančia Ispanijos rinktine.

"Tokių rungtynių tiek treneriams, tiek ir žaidėjams nebūna daug, džiugu, kad turime tokią galimybę", - apie būsimą akistatą su ispanais aiškino V.Urbonas.

Lietuvos rinktinės kandidatų preliminari sudėtis:

Vartininkai: Tomas Švedkauskas („Lommel“, Belgija), Titas Krapikas („Spezia“, Italija), Edvinas Gertmonas (Vilniaus „Žalgiris“), Lukas Paukštė (Vilniaus „Riteriai“);

Gynėjai: Edvinas Girtvainis („Uerdingen 05“ Vokietija), Vytas Gašpuitis („Dunfermline Athletic“, Škotija), Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“), Egidijus Vaitkūnas („Kauno Žalgiris“), Markas Beneta (Marijampolės „Sūduva“), Rolandas Baravykas („Kukesi“, Albanija), Sigitas Olberkis („Legion“, Estija), Linas Mėgelaitis („Gubbio“, Italija);

Saugai: Domantas Šimkus („Hapoel Kfar Saba“, Izraelis), Karolis Šilkaitis („Kauno Žalgiris“), Martynas Dapkus („Kauno Žalgiris“), Justas Lasickas („Voždovac“, Serbija), Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“), Tautvydas Eliošius („Panevėžys“), Paulius Golubickas (Alytaus „Dainava“), Arvydas Novikovas („Erzurumspor“), Donatas Kazlauskas („Lviv“, Ukraina), Deimantas Petravičius („Aguilas“, Ispanija);

Puolėjai: Karolis Laukžemis („Kaysar“, Kazachstanas), Fiodoras Černychas (Balstogės „Jagiellonia“), Edgaras Dubickas („Livorno“, Italija).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS