Iš vieno „Žalgirio“ į kitą perbėgusiam vartininkui adaptacijos neprireikė | KaunoDiena.lt

IŠ VIENO „ŽALGIRIO“ Į KITĄ PERBĖGUSIAM VARTININKUI ADAPTACIJOS NEPRIREIKĖ

  • 1

Prie „Kauno Žalgirio“ komandos šią žiemą prisijungęs vartininkas Armantas Vitkauskas nuo pat pirmosios treniruočių dienos lieja prakaitą treniruotėse ir kartu su komanda rengiasi artėjančiam 2020-ųjų metų sezonui.

30-metis futbolininkas per savo karjerą Lietuvoje taip pat vilkėjo Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ marškinėlius, o atvykęs į Kauną čia rado ir nemažai buvusių komandos draugų.

Kalbėdamas su Žalgiris.lt A.Vitkauskas pasakojo apie pirmuosius įspūdžius naujoje komandoje ir pasirengimą sezonui.

„Atvykus į komandą net nereikėjo jokio adaptacijos laikotarpio, nes jau pirmą dieną vos įėjęs į rūbinę nesijaučiau svetimas. Nemažai komandos lietuvių pažinojau, su jaunesniais teko susipažinti. Formuotis komandos mikroklimatui padėjo ir stovykla Kipre, kur kartu praleidome nemažai laiko. Kol kas įspūdžiai tik patys geriausi“, – prieš treniruotę Kauno pripučiamame futbolo manieže kalbėjo vartų sargas.

Iki naujojo A lygos sezono pradžios liko vos trys savaitės, o pasak komandos naujoko, pasirengimas jam kol kas vyksta pagal planą.

„Pasirengimas jau artėja prie pabaigos, bet tobulinti visada yra ką. Įvairios detalės, susižaidimas, taktiniai niuansai – tai nesusiformuoja per dieną. Manau, kad viskas vyksta pagal planą. Treneriai dirba pagal šiuolaikines tendencijas, o treniruotėse tiesiog lieka spausti maksimumą iš savęs ir kiekvieną dieną tobulėti. Analizės, susirinkimai grupelėmis pagal pozicijas – informacijos yra daug, todėl norint viską pilnai įsisavinti, reikia laiko“, – teigė vienu labiausiai patyrusių futbolininkų komandoje šiemet būsiantis vartininkas.

Penkerias kontrolines rungtynes pasirengimo cikle jau sužaidę žalgiriečiai į dar vieną dvikovą stos vasario 15 dieną 15 valandą. Kauno pripučiamame manieže kauniečiai išmėgins jėgas su Daugpilio „Daugavpils“ komanda iš Latvijos.

„Kiekvienos kontrolinės rungtynės yra nauja istorija, kurioje daug kas priklauso ir nuo varžovų. Rungtynės Kipre su „Rakow“ komanda mums buvo labai naudingos ir išryškino mūsų minusus. Paskutinės kontrolinės rungtynėse su „Metta“ buvo jau kitokios – su šiek tiek silpnesniu varžovu vėl reikia žaisti kitaip. Draugiškų susitikimų metu mes sprendžiame savo užduotis ir stengiamės eiti į priekį“, – užbaigė keturiskart A lygos čempionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Vartininko pozicija K Žalgiryje pernai buvo žiauriai silpna. Gal šiemet bus geriau.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS