Vilniaus „Žalgiris“ turi naują vartininką | KaunoDiena.lt

VILNIAUS „ŽALGIRIS“ TURI NAUJĄ VARTININKĄ

  • 0

„Žalgirio“ futbolininkai sekmadienį treniruotėse ruošėsi UEFA Čempionų lygos atrankos etapo rungtynėms, o bendrame būryje plušėjo ir vienas naujas žaidėjas.

Šeštadienį apie išsiskyrimą su vartininku Sauliumi Klevinsku paskelbę Lietuvos čempionai dar tą pačią dieną rado pamainą patyrusiam vartų sargui. Nauju „Žalgirio“ komandos nariu tapo buvęs „Kauno“ ir Marijampolės „Sūduvos“ vartininkas Džiugas Bartkus. „Išsiskyrę su S.Klevinsku turėjome priimti greitą sprendimą, nes nenorėjome prieš UEFA Čempionų lygos rungtynes likti tik su vienu patyrusiu vartininku. Dabar galiu tik pasidžiaugti, kad D.Bartkus geranoriškai priėmė mūsų pasiūlymą ir šeštadienį vakare pasirašė sutartį su FK „Žalgiriu“. Labai džiaugiamės, kad būtent jis papildė komandą“, – paaiškino „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Praėjusį sezoną D.Bartkus praleido Maltoje, „Valletta“ ekipos gretose. Aukščiausioje šios šalies futbolo lygoje jis sužaidė 25 rungtynes bei padėjo klubui iškovoti Maltos Supertaurę. „Mes Džiugą jau seniai stebėjome, nuolat palaikėme ryšį, tad atsiradus vietai komandos sudėtyje nekilo jokių papildomų klausimų ir pavyko greitai suderinti visas sutarties detales. Jis jau sekmadienį prisijungė prie komandos, dalyvavo pilnavertėse treniruotėse. Neabejoju, kad jis puikiai įsilies į komandą ir jam nereikės jokios papildomos adaptacijos. Džiugas su „Žalgiriu“ sudarė ilgalaikį kontrakatą. Į mūsų gretas jis ateina su solidžiu patirties bagažu, pažaidęs ir Lenkijos aukščiausioje lygoje ir Maltos čempionate, tad mes su juo siejame dideles viltis“, – teigė M.Nikoličius.

27 metų futbolininkas sekmadienį jau treniravosi su „Žalgiriu“. Beje, pasak D.Bartkaus, tai nebuvo visiškai nauja patirtis. „Su „Žalgiriu“ kontaktą palaikėme jau kelis metus, pernai teko dalyvauti komandos treniruotėse. Bet šį kartą apsispręsti reikėjo labai greitai. Visgi, sprendimas nebuvo sudėtingas. Manau, kad „Žalgiris“ man yra tinkamas klubas, teisinga karjeros stotelė, komanda kurioje galiu tobulėti ir siekti naujų aukštumų“, – konstatavo D.Bartkus.

Artimiausias rungtynes „Žalgiris“ žais liepos 12 d. Vilniaus LFF stadione žalgiriečiai susitiks su Razgrado „Ludogorets“ ekipa. UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo pirmos rungtynės prasidės 20.45 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS