Vokietijoje bus leidžiamas pirmas futbolui skirtas dienraštis | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOJE BUS LEIDŽIAMAS PIRMAS FUTBOLUI SKIRTAS DIENRAŠTIS

  • 0

Futbolo sirgaliai Vokietijoje nuo penktadienio pirmą kartą turės futbolui skirtą dienraštį. „FussballBild“ išleidimas sutampa su Bundesligos sezono pratęsimu po žiemos pertraukos.

Pranešama, kad savo skiltį naujame laikraštyje turės ir karjerą Vokietijos rinktinėje baigęs puolėjas Lukas Podolski, dabar žaidžiantis Turkijos „Galatasaray“ klube. Jis žada būti „techniškas ir profesionalus, bet taip pat rašyti su humoru“.

32 puslapių laikraštis bus leidžiamas nuo pirmadienio iki šeštadienio ir kainuos vieną eurą. Turinį sudarys iš 23 regioninių „Bild“ versijų surinkta medžiaga.

Bulvarinio laikraščio formato leidinys iš pradžių prieš Bundesligos sezono pradžia buvo testuojamas Miunchene ir Štutgarte, o nuo penktadienio išleidžiamas visoje šalyje.

Laikraštį leis viena didžiausių Europoje žiniasklaidos grupių „Axel Springer“, leidžianti ir populiariausią šalyje dienraštį „Bild“, kurio parduodama 1,8 mlrd. kopijų.

Verta paminėti, kad Vokietijoje, kur futbolas laikomas pagrindiniu sportu, sporto dienraštis niekada nesugebėjo „įleisti šaknis“. Pavyzdžiui, ispanai turi du sporto laikraščius – AS ir „Marca“, italai turi „La Gazzetta dello Sport“, o prancūzai „L'Equipe“. Tačiau mėginimas 2006 metais, kai vyko Pasaulio futbolo čempionatas, Vokietijoje išleisti du atskirus sporto dienraščius žlugo dėl pirkėjų stokos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS