Žalgiriečiai pažadėjo išmokti „Sevilla“ pamokas | KaunoDiena.lt

ŽALGIRIEČIAI PAŽADĖJO IŠMOKTI „SEVILLA“ PAMOKAS

  • 2

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubas žygį 2018/2019 m. UEFA Europos lygos atrankos varžybose baigė skaudžia nesėkme. Ketvirtadienį žalgiriečiai LFF stadione net 0:5 (0:3) nusileido „Sevilla“ ekipai.

Daugkartiniai UEFA ir Europos lygos varžybų nugalėtojai jau pačioje rungtynių pradžioje dviem šūviais pramušė „Žalgirio“ gynybą, o kiek vėliau savo pergalę įtvirtino dar trimis įvarčiais. „Žalgirio“ gynėjai Donovanas Slijngardas ir Mamadou Mbodjis po rungtynių sutiko, kad rezultatas labai skaudus, tačiau jų teigimu, tokia baigtis atspindi realų jėgų santykį, – rašo fkzalgiris.lt

„Šiandien galėjome įsitikinti, kokia galinga komanda yra „Sevilla“. Jei suteiki jiems bent menkiausią progą pasižymėti, jie iš karto baudžia įvarčiais. Šį kartą varžovai puikiai išnaudojo savo progas. Buvo labai sunku. Po pirmų rungtynių Sevilijoje mes tikrai tikėjome, kad savo aikštėje galime sužaisti dar geriau. Tačiau „Sevilla“ parodė savo privalumus. Manau, kad nėra gėda pralaimėti tokiai komandai, nors 0:5 gal kiek ir per daug“, – samprotavo D.Slijngardas.

Pirmose rungtynėse Sevilijoje džiaugsmu spinduliavęs M.Mbodjis Vilniuje buvo gerokai liūdnesnis. „Atvirai sakant, man liūdna, nes mes tikrai norėjome laimėti, norėjome dovanoti šventę „Žalgirio“ gerbėjams, sirgaliams. Aš ir pats labai norėjau laimėti. Deja, nepavyko. Toks yra gyvenimas. Svarbiausia, kad turėjome progą susigrumti su tokiu stipriu varžovu ir mėgautis aukščiausio lygio futbolu. Aišku, galutinis rezultatas gynėjams tikrai nėra geras, nes mes praleidome penkis įvarčius. Tačiau reikia atsižvelgti ir į varžovus. Manau, kad pralaimėti „Sevilla“ ekipai tikrai ne tragedija. Bet mes iš šio pralaimėjome turime pasimokyti, padaryti išvadas ir judėti į priekį“, – teigė 25 metų futbolininkas iš Senegalo.

Po labai blankaus ir nesėkmingo pirmojo kėlinio, antrame kėlinyje „Žalgiris“ parodė, kad gali žaisti, atakuoti ir kurti progas. Prie to prisidėjo ir eilinį kartą nuo atsarginių žaidėjų suolelio į aikštę žengęs Domantas Šimkus. Jo teigimu, visi žinojo, kad Vilniuje rungtynės bus dar sunkesnės nei Sevilijoje, tačiau tos žinios nepadėjo. „Mūsų problema buvo, kad labai sunkiai pradėjome rungtynes, pačioje pradžioje praleidome du įvarčius ir po to buvo labai sunku įsibėgėti. Kaip matėte, antrame kėlinyje vaizdas buvo geresnis, šiek tiek išsijudinome, turėjome kelias progeles, bet pasižymėti nepavyko. Manau, kad trūko šaltakraujiškumo, patirties, kad išspaustume maksimumą iš kiekvienos progos. Tačiau ir vėl trūko realizacijos. O „Sevilla“ parodė aukščiausią lygį ir realizavo beveik visas savo progas“, – konstatavo D.Šimkus.

Po šešerių Europos lygos atrankos varžybose sužaistų rungtynių „Žalgirio“ futbolininkai grįžta į Lietuvos pirmenybes. Šį sekmadienį žalgiriečiai savo aikštėje susitiks su „Kauno Žalgiriu“. „Mūsų pasirodymas Europos lygoje baigėsi, tad yra šioks toks nusivylimas. Kita vertus, privalome realistiškai vertinti savo galimybes. „Sevilla“ tikrai buvo labai stiprus priešininkas. Turime priimti jų pamokas, jas išmokti ir ruoštis kitoms rungtynėms. Dabar mūsų laukia kovos A lygoje. Privalome siekti savo tikslų Lietuvos čempionate, kad po metų vėl galėtume grįžti į Europos turnyrus“, – pareiškė D.Slijngardas.

Lietuvos futbolo A lygos 18 turo rungtynės sekmadienį Vilniuje prasidės 18 val. Bilietų į rungtynes ieškokite visose Bilietai.lt kasose ir internetu www.bilietai.lt.

GALERIJA

  • Žalgiriečiai pažadėjo išmokti „Sevilla“ pamokas
D.Labučio/ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Užpelkis

Pezalai. Kažkokie pasaulio perėjūnai susirinkę Žalgiryje, kuriems į viską nusispjaut.

jumbrai

jumbrai jus niekados nelaimesit lasaros tuhla salis

SUSIJUSIOS NAUJIENOS