A lygos lyderius pakirto dūris paskutinę akimirką | KaunoDiena.lt

A LYGOS LYDERIUS PAKIRTO DŪRIS PASKUTINĘ AKIMIRKĄ

„Dabar nelengvas laikotarpis, bet sugebėjome mobilizuotis", - džiaugėsi Vladimiras Čeburinas. Jo vadovaujamas Vilniaus "Žalgiris" namuose 2:1 išplėšė pergalę prieš Lietuvos futbolo „Optibet A lygos“ lyderį „Panevėžį“ ir prie šio priartėjo turnyro lentelėje.

Dvikovos pradžioje vilniečių saugas Marko Miličkovičius standartinės padėties metu smūgiavo į gyvatvorę, kamuolys gana patogiai atšoko Mathiasui Oyewusi, tačiau futbolininkas į vartus nepataikė, tuo tarpu kitoje barikadų pusėje, kiek vėliau, puikų perdavimą atliko Jeffrey Sarpongas, o kamuolio sulaukęs Ariagneris Smithas galimybe pelnyti įvartį nepasinaudojo.

Antroji mačo dalis sėkmingai prasidėjo vilniečiams – po gero M. Oyewusi perdavimo dvikovą ore laimėjęs M. Miličkovičius kamuolį galva nukreipė į vartų tinklą.

60-ąją minutę kamuolio iš M. Oyewusi baudos aikštelėje sulaukė Leonardo Vaca, pastarojo atliktas smūgis buvo blokuotas. Tas pats futbolininkas vos po kelių epizodų smūgiavo ore esantį kamuolį, bet šūvis  taiklus nebuvo.

75-ąją minutę įvartis krito ir į „Žalgirio“ vartus, jo autoriumi tapo Sebastianas Rinconas, o rezultatyvų perdavimą įsirašė A. Smithas.

Jau per pridėtą teisėjo laiką kamuolio iš J. Sarpongo laukė Artemas Ščedras, visgi, pastarasis už kamuolio neužsikabino. Kitą minutę Jurijus Kendyšas kamuolį perdavė Ovidijui Verbickui, futbolininko smūgis problemų Vytautui Černiauskui nesukėlė.

Visgi, vilniečių šturmas susitikimo pabaigoje pasiteisino – po gero Mario Paveličiaus perdavimo pergalingą įvartį galva pelnė M. Oyewusi.

Po 15-ojo turo finišo „Žalgiris“ su 32 taškais priartėjo prie lygos lyderių bei žengia trečias, tuo tarpu „Panevėžys“, kuris įsirašė pirmąjį sezono pralaimėjimą, su 34 taškais išlieka pirmas, tačiau tiek šiauliečiai, tiek vilniečiai kvėpuoja į nugarą.

„Po dviejų nesėkmių žaidėjai veržėsi į kovą, todėl ir keitimų beveik neprireikė. Pergalė buvo labai reikalinga, kad vėl grįžtume į gerą ritmą“, - teigė „Žalgirio“ Vladimiras Čeburinas.

„60 – 70 min. žalgiriečiai žaidė kontratakuodami, o mes daugiau kontroliavome kamuolį. Tačiau paskutinę minutę pralaimėjome. Varžovams pasisekė, o mums lieka dirbti toliau. Tas įvartis pabaigoje šokiravo, bet tai futbolo dalis“, - aiškino „Panevėžio“ vairininkas Gino Lettieri.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS