55 metų stalo tenisininkės triumfas Europos žaidynėse: laimėjo bronzos medalį | KaunoDiena.lt

55 METŲ STALO TENISININKĖS TRIUMFAS EUROPOS ŽAIDYNĖSE: LAIMĖJO BRONZOS MEDALĮ

  • 0

Praėjo 36 metai, kai Ni Xia Lian tapo pasaulio čempione atstovaudama Kinijai. Dabar ji gina Liuksemburgo garbę ir trečiadienį laimėjo bronzos medalį stalo teniso varžybose Europos žaidynėse Minske.

55 metų stalo tenisininkė kovoje dėl bronzos 4:2 įveikė kitą Kinijoje gimusią žaidėją Yang Xiaoxin, kuri dabar atstovauja Monakui.

Ši pergalė taip pat reiškė, kad Ni Xia Lian iškovojo Liuksemburgui vietą kitų metų olimpinėse žaidynėse Tokijuje. Jei ten vyktų pati Europos žaidynių prizininkė, jai tai bus penktosios olimpinės žaidynės.

Jos varžovė trečiadienio mače – 31 metų Yang Xiaoxin – net nebuvo gimusi, kai Ni Xia Lian laimėjo pasaulio pirmenybių auksą Kinijai 1983 metais.

Ni Xia Lian persikėlė iš Kinijos į Liuksemburgą po 1990-ųjų ir Europos valstybėje su vyru atidarė viešbutį. Ji buvo padariusi pertrauką sporte nuo 2002 iki 2007 metų, bet paskui sugrįžo į stalo teniso varžybas. 2017 metais ji pasiekė rekordą ilgiausio stalo teniso mačo, kuris truko 1 valandą ir 33 minutes.

Stalo tenise daug Kinijos sportininkių atstovauja kitoms šalims.

Europos žaidynių finale taip pat kovojo kinės – auksą laimėjo Portugalijos garbę ginanti Fu Yu, o sidabrą – Vokietijos žaidėja Han Ying.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS