„Airwell Energija“ po penkerių metų pertraukos susigrąžino Lietuvos čempionų titulą | KaunoDiena.lt

„AIRWELL ENERGIJA“ PO PENKERIŲ METŲ PERTRAUKOS SUSIGRĄŽINO LIETUVOS ČEMPIONŲ TITULĄ

  • 1

Elektrėnų „Airwell Energija“ susigrąžino Lietuvos čempionų titulą. Šeštose Lietuvos ledo ritulio finalo rungtynėse Elektrėnuose „Airwell Energija“ 6:4 palaužė praėjusio sezono čempionę „Kaunas City“ komandą. Serijoje elektrėniškiai triumfavo 4:2.

Lietuvos čempionų titulą „Airwell Energija“ iškovojo po penkių metų pertraukos: paskutinį kartą tituluočiausiai Lietuvos ledo ritulio komandai triumfuoti šalies pirmenybėse buvo pavykę 2018-2019 metų sezone.

Prie sienos priremti kauniečiai rungtynes pradėjo greitu įvarčiu. Vos po pusės minutės išprovokavę pražangą, jie netrukus jau džiaugėsi įvarčiu. Į vartus ritulį pasiuntė Denysas Hončarenko (00:44, rez. perd. Dmytro Danylenko, Danielis Klineckis).

Netrukus tuo metu bausmę atlikęs Donatas Kumeliauskas pats ištaisė situaciją pelnydamas įvartį. Po aštraus perdavimo link vartų jis iš arti nukreipė ritulį į vartus (04:25, rez. perd. Povilas Verenis).

Kėlinio pabaigoje „Kaunas City“ surengė dar vieną ataką. Po komandos draugo metimo ritulį į vartus pasiuntė Lukas Žukauskas (18:50, rez. perd. Daniyaras Gabdulinas). Įdomu, jog šiame epizode teisėjai iš pradžių įvarčio nepastebėjo ir leido komandoms tęsti rungtynes, o sustabdžius rungtynes pasitelkė vaizdo peržiūros sistemą bei įskaitė įvartį.

Antrąjį kėlinį puikiai pradėjo „Airwell Energijos“ lyderiai. Vienas po kito Tadas Kumeliauskas (21:29, rez. perd. Egidijus Binkulis, Karolis Krasilnikovas) ir Povilas Verenis (23:36, rez. perd. E. Binkulis) persvėrė rezultatą šeimininkų naudai.

Įpusėjus rungtynėms Elektrėnų atstovai jau turėjo dviejų įvarčių pranašumą, kai greitoje atakoje P. Verenis dar kartą siuntė ritulį į vartus (31:33). Po poros minučių „Airwell Energija“ turėjo puikią galimybę dar labiau įtvirtinti savo pranašumą, bet T. Kumeliauskui nepavyko realizuoti baudinio.

Neišnaudoję savo progos elektrėniškiai buvo nubausti. Daugumos metu ritulį iš toli į vartus siuntė Danielis Klineckis (34:41, rez. perd. D. Hončarenko). Negana to, šeimininkai vėl prasižengė, o „Kaunas City“ ir išlygino rezultatą, kai ritulį patogioje situacijoje gavęs D. Hončarenko dar kartą siuntė jį į vartus (38:24, rez. perd. Nazaras Ružnikovas, D. Danylenko).

Paskutinę antrojo kėlinio sekundę „Kaunas City“ legionierius Davidas Sibilevyčius grubiai pažeidė taisykles ir buvo griežtai nubaustas. Jis ne tik buvo priverstas palikti ledą, tačiau ir 5 minutes paliko savo komandą žaisti mažumoje. Tiesa, kiekybinio pranašumo „Airwell Energija“ nerealizavo.

Trečiajame kėlinyje kiekviena klaida galėjo nulemti sezono baigtį. Tikslesni jo metu buvo „Airwell Energijos“ atstovai. Pergalingą įvartį siuntė Karolis Krasilnikovas (48:05, rez. perd. T. Kumeliauskas, E. Binkulis).

Rungtynių pabaigoje varžovams pakeitus vartininką šeštuoju aikštės žaidėju užtikrintai sužaidusi Elektrėnų komanda užbaigė dvikovą padidindama savo persvarą. Į tuščius vartus ritulį pasiuntė Egidijus Binkulis (59:32, rez. perd. T. Kumeliauskas).

GALERIJA

  • „Airwell Energija“ po penkerių metų pertraukos susigrąžino Lietuvos čempionų titulą
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunas kaunasi

lietuviai kieti , saunuoliai sutvarke cekus ir ukrainiecius xa xa

SUSIJUSIOS NAUJIENOS