„Aisčių“ misija – ugdyti jaunimą | KaunoDiena.lt

"AISČIŲ" MISIJA – UGDYTI JAUNIMĄ

Kauno "Aisčiai", šį sezoną subūrę vieną naują komandą iš dviejų – "Kaunas Triobet" ir "Aisčių" – ne tik vėl iš naujo turės lipdyti kolektyvą, bet ir rengti žaidėjus "Žalgiriui".

Kuria krepšinio piramidę

Kai dviejų Kauno klubų vadovai susėdo prie bendro stalo ir nutarė, kad neverta mėtyti pinigų ir reikia kurti bendrą komandą, atsirado galimybė pagaliau Kaune suręsti krepšinio piramidę. Apie ją kalbėta jau ne vienus metus.

Piramidės viršūnėje – "Žalgiris", vidurinioji grandis – "Aisčiai", apačioje – Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žaidžianti komanda "Žalgiris – Sabonio mokykla".

Esmė ta, kad pirmą kartą "Žalgiris" davė tiek daug žaidėjų "Aisčiams" ir dabar visi perspektyviausieji, arčiausiai "Žalgirio" slenksčio stovintys jauni žaidėjai tobulės kartu, o ne išsiskirstyti į kelias ekipas. Anksčiau, kai buvo atskiros komandos, "Aisčiai" daugiausia vertėsi su Kauno krepšinio mokyklos auklėtiniais arba tais Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos absolventais, kurie nebedomino "Žalgirio" ir "Kaunas Triobet".

Trūksta aukštaūgių

"Aisčių" vyriausiasis treneris Darius Dikčius, kurio treniruojama Lietuvos jaunučių rinktinė šią vasarą vienintelė iškovojo medalius Europos čempionate, turės nemažai darbo. Ir nors darbas su jaunimu jam yra įprastas, jis truputį apgailestavo, kad komanda negalėjo išsaugoti vidurio puolėjo Egidijaus Dimšos, kuris išvyko į Kėdainių "Nevėžį".

"Komanda bus beveik nauja. Iš praėjusių metų kolektyvo liko tik keli žaidėjai. Klubo vadovai nepardavė ir patys neatsisakė nė vieno žaidėjo, tačiau šie išėjo į stipresnes ekipas", – kalbėjo D.Dikčius.

Didžiausias praradimas – Donatas Motiejūnas. Tačiau, jeigu jo ir nebūtų suviliojęs Trevizo "Benetton", 19-mečio 213 cm ūgio puolėjo "Aisčiai" vis tiek nebūtų išsaugoję – šios komandos marškinėliai perspektyviam aukštaūgiui jau būtų per ankšti.

O būtent puolėjų grandis D.Dikčiui ir kelia didžiausią galvos skausmą.

"Turime tik tris aukštaūgius, todėl vieno dar būtinai reikia. Ieškome", – atsiduso D.Dikčius ir leido suprasti, kad šios paieškos labai sunkios ir kol kas nerezultatyvios. LKL duonos yra ragavę visi trys priekinės linijos žaidėjai – Gediminas Žylė, Marius Valukonis ir Vaidas Čepukaitis, bet pastarasis praėjusį sezoną beveik nežaidė dėl sunkios traumos.

Klubas ieško jauno aukštaūgio, nes labiau patyrusio įsigyti neleidžia finansinės galimybės.

Daugelis debiutuos LKL

"Su jaunimu smagu dirbti, tik sunku laimėti, – tarp trenerių populiarią frazę prisiminė D.Dikčius. – Daugeliui žaidėjų tai bus pirmasis sezonas LKL. Vėluoja ir mūsų pasirengimas, nes dalis krepšininkų treniravosi su "Žalgiriu". Tad pradžia gal bus sunkesnė, tačiau tikimės pamažu įsibėgėti."

"Aisčių" misija – ugdyti jaunimą ir rengti pamainą "Žalgiriui". Todėl komandos treneriams teks daug dirbti individualiai su žaidėjais.

Vis dėlto prie "Žalgirio" slenksčio stovinčiam jaunimui būtina ugdyti ir nugalėtojų mentalitetą, todėl "Aisčiai" dėl kiekvienos pergalės turės kautis iš paskutiniųjų.

"Pažaisime ir pamatysime, ką galime. Visi žaidėjai labai stengiasi, noriai treniruojasi. Ir jeigu pavyks užkamšyti skyles po krepšiu, manau, savo misiją atliksime", – kalbėjo D.Dikčius.

"Aisčiai" visas namų rungtynes žais A.Sabonio krepšinio mokykloje. "Pirmą kartą žaisime ten, kur ir treniruosimės", – pasidžiaugė "prabanga" treneris.

Tačiau oficialus sezono startas žada būti karštas – pirmąsias LKL rungtynes "Aisčiai" pirmadienį žais su "Žalgiriu". Taip pat šį sezoną komanda dalyvaus Baltijos krepšinio lygos (BBL) "Iššūkio" taurės turnyre.


"Aisčių" komanda

Žaidėjas Amžius Ūgis

Augustas Pečiukevičius 17 m. 191 cm

Vytenis Lipkevičius 20 m. 196 cm

Giedrius Kurtinaitis 22 m. 192 cm

Mantas Kadzevičius 18 m. 194 cm

Marius Valukonis 21 m. 198 cm

Tautvydas Barštys 23 m. 198 cm

Vaidas Čepukaitis 20 m. 207 cm

Vytenis Čižauskas 17 m. 187 cm

Osvaldas Matulionis 18 m. 200 cm

Vygantas Metelica 21 m. 190 cm

Gediminas Žylė 20 m. 206 cm

Mantas Griškėnas 24 m. 200 cm

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Saulius1

O kaip Vilnius reaguoja į tokį "Žalgirio" rezervą?..

deivis

zalgiriui,tai tik i nauda iseis,ir visam lietuvos krepsiniui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS