Apklausa: per 80 proc. japonų nenori olimpiados šią vasarą | KaunoDiena.lt

APKLAUSA: PER 80 PROC. JAPONŲ NENORI OLIMPIADOS ŠIĄ VASARĄ

Daugiau kaip 80 proc. japonų nepageidauja, kad jų šalyje šią vasarą vyktų olimpinės žaidynės, pernai atidėtos dėl koronaviruso pandemijos, rodo naujausio viešosios nuomonės tyrimo rezultatai, paskelbti likus vos 10 savaičių iki Tokijo olimpiados.

Pastaroji apklausa buvo surengta Japonijai penktadienį dar trijuose regionuose dėl pandemijos paskelbus nepaprastąją padėtį, šaliai grumiantis su ketvirtąja COVID-19 banga.  

Smarkiai išaugęs sergamumas COVID-19 tapo rimtu iššūkiu šalies sveikatos apsaugos sistemai, o medicinos profesionalai įspėja apie medicinos priemonių stygių ir medikų pervargimą.  

Savaitgalį dienraščio „Asahi Shimbun“ telefonu surengta apklausa parodė, kad 43 proc. respondentų nori, jog olimpinės žaidynės būtų atšauktos, o 40 proc. pasisako, kad olimpiada būtų dar kartą atidėta. 

Šio dienraščio apklausoje prieš mėnesį už olimpiados atšaukimą pasisakė 35 proc. respondentų, už atidėjimą – 34 apklaustųjų. 

Remiantis naujausio tyrimo rezultatais, tik 14 proc. respondentų nori, kad Tokijo olimpiada vyktų šią vasarą. Prieš mėnesį planams surengti žaidynes šią vasarą pritarė 28 proc. respondentų.

Jei olimpiada bus surengta, 59 proc. respondentų norėtų, kad ji vyktų be žiūrovų. 33 proc. apklaustųjų pasisakė už tai, kad žiūrovų skaičius būtų ribojamas, o 3 proc. sakė manantys, kad žiūrovų skaičius neturėtų būti ribojamas. 

Visos pastarųjų mėnesių apklausos rodė, kad dauguma japonų pasisako prieš olimpiados organizavimą šią vasarą.

Kitas „Kyodo News“ surengtas viešosios nuomonės tyrimas, kurio rezultatai buvo paskelbti sekmadienį, parodė, kad 59,7 proc. respondentų pasisako už tai, kad olimpiada būtų atšaukta. Apie galimybę dar kartą atidėti žaidynes šioje apklausoje respondentų nebuvo klausiama. 

Olimpiados organizatoriai tikina, kad griežtos kontrolės priemonės, įskaitant reguliarų atletų testavimą ir draudimą atvykti sporto aistruoliams iš užsienio, užtikrins žaidynių saugumą.  

Tačiau „Kyodo News“ apklausa parodė, kad 87,7 proc. respondentų nerimauja, jog į šalį atvykus gausioms olimpinėms delegacijoms iš užsienio, gali paspartėti viruso plitimas.  

Japonijoje COVID-19 protrūkis mažesnis, palyginti su daugeliu kitų pasaulio šalių. Nuo pandemijos pradžios šalyje nuo koronavirusinės infekcijos mirė mažiau nei 11 500 žmonių. Tačiau vyriausybė jaučia spaudimą dėl palyginti lėtos vakcinavimo kampanijos. 

„Kyodo News“ apklausa parodė, kad 85 proc. respondentų mano, jog skiepijimas vyksta lėtai, o 71,5 proc. yra nepatenkinti vyriausybės veiksmais valdant pandemiją. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS