B. Vanago komanda pasidalino į dvi dalis: vieni į Kareliją, kiti – į Prancūziją | KaunoDiena.lt

B. VANAGO KOMANDA PASIDALINO Į DVI DALIS: VIENI Į KARELIJĄ, KITI – Į PRANCŪZIJĄ

  • 0

Ką daryti, kai vienu metu reikia būti dvejose vietose? Lenktynininkas Benediktas Vanagas, rodos, šiai problemai išeitį turi. Dakaro rekordininkams „General Financing team Pitlane“ besiruošiant naujiems iššūkiams pirmajame „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etape, komandos bolidas ir technikai jau išlydėti į šiaurę, o kita komandos dalis keliauja piečiau – į  Havro uostą.

Pirmasis Pasaulio taurės etapas startuoja vasario 15 dieną Karelijoje, prie Rusijos ir Suomijos sienos. Norint techniką pristatyti laiku į šalį, nutolusią 1000 km nuo Lietuvos, trys komandos technikai ir logistas dar vakar išvyko su dviem autobusiukais ir tralu, ant kurio keliauja „Toyota Gazoo Racing Hilux“ bolidas. Naktį į Suomiją išskrido ir B. Vanagas. Helsinkyje jis susitiko su Sebastianą Rozwadowskį pavaduosiančiu šturmanu Bartek Boba bei savo komanda. Nuo ten komandos nariai drauge vyksta į Kareliją.

B. Vanagas pasakoja, jog šiame etape turės kuklesnes aptarnavimo pajėgas nei įprastai. Komanda vežasi tik pačias būtiniausias detales ir įrankius, nes po Dakaro ralio iš Pietų Amerikos laivu atplaukusį serviso sunkvežimį Europoje atsiimti galima tik šiandien po pietų. Tad kol lenktynininkas ir technikai keliauja į varžybas, likę komandos nariai vyksta į Havro uostą atsiimti technikos – serviso sunkvežimio ir dviejų „Toyota Land Cruiser“. Pilotas teigia, jog atsiimti techniką ir spėti nuvykti į Rusiją šansų nebuvo, todėl jau seniai planuota vykdyti būtent tokį planą.

Pirmasis „FIA World Cup for Cross Country Bajas“ etapas „Baja Russia Northern Forest“ vyks vasario 15–17 dienomis. Vieninteliame pasaulyje žiemos maratone dalyviai turės įveikti 5 greičio ruožus, kuriuos sudaro daugiau nei 500 kilometrų.

GALERIJA

  • B. Vanago komanda pasidalino į dvi dalis: vieni į Kareliją, kiti – į Prancūziją
  • B. Vanago komanda pasidalino į dvi dalis: vieni į Kareliją, kiti – į Prancūziją
  • B. Vanago komanda pasidalino į dvi dalis: vieni į Kareliją, kiti – į Prancūziją
Ryčio Šeškaičio ir Giedriaus Matulaičio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS