Badmintonininko nepristabdė nei sunki kelionė, nei Brazilijos karščiai | KaunoDiena.lt

BADMINTONININKO NEPRISTABDĖ NEI SUNKI KELIONĖ, NEI BRAZILIJOS KARŠČIAI

Geriausias Lietuvos badmintoninkas Kęstutis Navickas tęsia turnyrų maratoną ir intensyviai rengiasi Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms. Neseniai keliose varžybose Europoje pasirodęs kaunietis šiuo metu kaunasi turnyre Brazilijoje.

„Salėje buvo apie 33 laipsniai karščio, todėl nebuvo lengva“, - po pergalės prieš kanadietį Martiną Giufree teigė K.Navickas. Kaunietis varžovą, pasaulio žaidėjų reitinge užimantį 75-ąją vietą, įveikė  21-14, 21-13.

K.Navicko žodžiais, po ilgo,  net 12 valandų užtrukusio skrydžio iš Frakfurto į San Paulą, sunkios kelionės bei 36 nemigos valandų, jam pavyko atgauti jėgas ir susikaupti varžyboms.

Lietuvis San Paule surengė keletą treniruočių, o vėliau stojo į kovą su M.Guifree.

„Pirmame sete, kiek užtruko, kol radau teisingą taktiką, bet ji pasiteisino, ir reikėjo susikaupus ją išlaikyti... Antrame sete išlaikiau didelį greitį, o varžovas jau atrodė kiek pavargęs...

Dabar ramiai atsipūsiu, ir jau ruošiuosi rytojaus mačui prieš stipriausią Meksikos žaidėją Lino Munozą“, - aiškino K.Navickas.

Į Braziliją badmintoninkas persikėlė iš Vokietijos, kur išmėgino jėgas su vienu pajėgiausiu pasaulio žaidėjų Ka Longu iš Honkongo. Favoritas turėjo gerokai paplušėti, kad įrodytų pranašumą prieš kovingą lietuvį. Visgi mačas baigėsi 21-14, 10-21, 13-21 mūsiškio pralaimėjimu.

„Pirmame sete buvau labai greitas, ir agresyvus. Tai kainavo daug energijos. Antrame sete, taupydamas jėgas, "atidaviau" setą, kaupdamas visas jėgas lemiamam trečiam. Jame pirmavau 9-8, tačiau tada pralaimėjau porą svarbių taškų, ir varžovas įgijo penkių taškų persvarą, kurios nesugebėjau panaikinti“, - apie atkaklų mūšį pasakojo K.Navickas.

Lietuvio nuomone, jo pasirodymui truputį įtakos turėjo ir lengvas peršalimas, kuris nepridėjo jėgų antroje susitikimo pusėje. Jis pabrėžė susidūrime su elitiniu priešininku dar kartą įsitikinęs, jog turi galimybių kovoti su geriausiais pasaulyje, bet, norint laimėti, reikia gero komandinio darbo, visose grandyse.

Prieš atvykdamas į Vokietiją K.Navickas Bordo sukryžiavo raketes su Prancūzijos vicečempionu Lucas'u Claerbout. Tik iš kito, ne itin sėkmingo turnyro Austrijoje atskubėjęs lietuvis, tą pačią dieną apsivilko savo atstovaujamo klubo marškinėliais ir sugebėjo pademonstruoti aukšto lygio žaidimą.

14:21, 21-10, 21-16 – tokiu rezultatu jis pranoko varžybų šeimininką.

Nors klajonės po užsienį toli gražu nesibaigia, K.Navickas spėjo atiduoti duoklę ir Lietuvos rinktinei. Su šalies nacionaline komanda jis dalyvavo Europos ekipų čempionate Kazanėje. Šalies rinktinei, neskaitant lyderio, atstovavo dar du kauniečiai Povilas Bartušis ir Markas Šames bei klaipėdiečiai Karolis Eimutaitis ir Edgaras Slušnys. Lietuviai pateko į stipriausią grupę: su viena stipriausių Europos ekipų- Vokietija, taip pat - Čekija ir Airija. Gerokai atjaunėjusi mūsų šalies komanda nusileido visiems trims priešininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

zinovas

Saunuolis.O jau trenerio Spelverio pilvuko dydis,oho.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS