Baltijos čempionių trenerė į Europą dar neskuba | KaunoDiena.lt

BALTIJOS ČEMPIONIŲ TRENERĖ Į EUROPĄ DAR NESKUBA

„Kaunas-ASU“ tinklininkės nuskynė Baltijos lygos laurus. Pirmą sykį klubo istorijoje į tokią viršūnę užkopę kaunietės iki tol ją nesėkmingai šturmavo net aštuonerius metus.

Kaunietėms kelią aukso medalių link atvėrė įtikinama pergalė finale 3-0 (25:20, 25:18, 25:16) prieš praėjusių metų čempionę „Kohila VC/E-Servixe“ (Estija) ekipą.

Kauno sporto halėje vykusiame finale nugalėtojoms 16 taškų pelnė ekipos lyderė Viltė Makauskaitė. 12 pridūrė ukrainietė Julija Vorona, 10  - Rūta Mogenytė. Pakeliui į finalą kaunietės Jonavoje 3:0 įveikė vietos „Achema-KKSC“ tinklininkes bei „Jelgava/LU“ (Latvija) komandą. Apie triumfą portalui papasakojo Kauno klubo trenerė Vida Makauskienė.

- Prognozavote, kad psichologiškai bene sunkiausios rungtynės bus ketvirtfinalyje su Jonavos komanda. Ar prognozės pasitvirtino?

- Taip ir buvo. Žaidėme jų aikštėje, naujoje Jonavos arenoje, tad jautėme įtampą. Vyko ne gražus mačas, o nervų karas. Žinoma, slėgė ir atsakomybė, nes mes laimėjome reguliarųjį čempionatą, buvome laikomos aiškiomis favoritėmis.

- Ar tolimesnis kelias buvo lengvesnis?

- Su Jonavos merginomis mums daug kas nesisekė, bet laimėjus, tarsi atlėgo įtampa, mūsiškių žaidimas pasikeitė į gerąją pusę. Jos ramiai vykdė varžybų planą ir degė noru pagaliau laimėti titulą. Galima sakyti, kad pusfinalio barjerą peršokome kur kas lengviau.

- Vis dėlto finale taip pat laukė principinė priešininkė iš Estijos. Juk būtent jai pralaimėjote pernai lemiamą kovą dėl aukso. Ar nenustebino tokia lengva pergalė finale?

- Tiesą sakant, tikėjausi labiau atkaklių rungtynių, maniau, kad bent jau rezultatas nebus „sausas“. Estijos komanda tikrai stipri. Neveltui jos dalyvauja ir Europos taurių turnyrų atrankoje. Tiesiog, mano auklėtinės išmušė viešnias iš vėžių savo stipriais padavimais, puikiu kamuolio priėmimu ir t.t. Sekėsi ir gynyba, ir puolimas. Ką jos norėjo, tą ir darė. Man reikėjo tik pastovėti greta aikštės (juokiasi).

- Ar toks skambus Baltijos regiono stipriausios komandos titulas suteiks jums pranašumų rengiantis ateinančiam sezonui? Gal taps lengviau ieškoti lėšų, kalbėtis su rėmėjais?

- Sunku pasakyti, ar kas atkreips dėmesį į šį mūsų pasiekimą. Vis dėlto manau, kad miesto savivaldybė, skirdama finansavimą kitiems metams, įvertins mūsų pergalę. Bent jau rašydami paramos projektą savivaldybei turėsime ką įrašyti nį pasiekimų lentelę. Galbūt ir privatūs rėmėjai norės, kad juos reklamuotų Baltijos čempionės.

- Gal tai, kad tapote stipriausios Baltijos šalyse, reiškia, jog „Kaunas-ASU“ jau metas praverti ir Europos taurių turnyrų duris?

- Šiuo metu manau, kad mums toks žingsnis būtų ankstokas. Vis dėlto pirmiausia užduotis bus išlaikyti esamą sudėtį. Matyt, bus merginų, jau norinčių pakelti sparnus į užsienį. Bet apie viską kalbėsimės pasibaigus Lietuvos čempionatui. Kol kas turime aiškų tikslą – apginti šalies čempionių titulus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS