Belgrado ringas laukia lietuvių: net keturi boksininkai be kovos pateko į antrą etapą | KaunoDiena.lt

BELGRADO RINGAS LAUKIA LIETUVIŲ: NET KETURI BOKSININKAI BE KOVOS PATEKO Į ANTRĄ ETAPĄ

Pasaulio bokso čempionato burtai lėmė, kad net keturi Lietuvos sportininkai be kovos pateko iškart į antrą etapą, o pirmas į Belgrado ringą žengs kaunietis Modestas Žmuidina.

Sužinojo varžovus

Serbijos sostinėje, daugiau nei 20 tūkst. žiūrovų galinčioje sutalpinanti "Štark" arenoje, jėgas išmėgins 510 boksininkų iš 88 pasaulio šalių. Lietuvai atstovaus aštuoni kovotojai.

Burtų būdu iškart į antrą etapą pateko Saimonas Banys (Vilnius, svorio kategorija iki 71 kg), Robertas Liorančas (Kaunas, iki 80 kg), Simonas Urbonavičius (Panevėžys, iki 92 kg) ir Jonas Jazevičius (Kaunas, per 92 kg).

Spalio 28-ąją J.Jazevičius susikaus su azerbaidžaniečiu Mahammadu Abdulajevu, 29 d. S.Banys – su Albanu Beqiri (Albanija) arba Mogunde Boniface Maina (Kenija), o S.Urbonavičius – su bosniu Džemalu Bosnjaku, 30 d. R.Liorančas boksuosis su bulgaru Veselinovu Nikolovu arba korėjiečiu Gi-Chae Kimu.

Šiandien Belgrado ringe M.Žmuidina (iki 63,5 kg) susitiks su iraniečiu Ashkanu Rezaei, o kitas kaunietis Vytautas Balsys (iki 75 kg) – su kolumbiečiu Diego Alejandro Carabali Motoa.

Rytoj kauniečio Edgaro Skurdelio (iki 60 kg) lauks mūšis su kartvelu Artiušu Gomcianu, o vilniečio Tado Tamašausko (iki 86 kg) – su Rusijos čempionu dagestaniečiu Šarabutdinu Atajevu.

Užtrenkė duris Kosovui

Daugiau nei 20 tūkst. žiūrovų galinčioje sutalpinanti "Štark" arenoje jėgas išmėgins 510 boksininkų iš 88 šalių.

Jau įsiplieskė pirmas skandalas: į Serbiją neįleisti Kosovo boksininkai, nepaisant Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) ir Tarptautinės bokso mėgėjų asociacijos (AIBA) raginimų organizatoriams nepolitizuoti sporto.

Pasaulio čempionatui ruošėsi Kosovo atletai Bashkimas Bajoku (iki 54 kg), Shpetimas Bajoku (iki 63,5 kg) ir Patriotas Behrami (iki 71 kg).

Iš pradžių buvo susitarta, kad Kosovo rinktinė galės dalyvauti su savo šalies vėliava ir kita simbolika, tačiau vėliau organizatoriai pakeitė poziciją ir pareikalavo startuoti su neutralia AIBA vėliava, nors tam prieštaravo ir pati AIBA.

Serbija, kaip ir kai kurios kitos Balkanų bei Pietų Amerikos šalys, taip pat Rusija, Kinija, Ispanija, nepripažįsta 2008-aisiais paskelbtos Kosovo nepriklausomybės.

Traukiant varžybų burtus, Kosovo boksininkų nebuvo dalyvių sąrašuose, o per čempionato atidarymo ceremoniją AIBA prezidentas Umaras Kremliovas nė puse lūpų neužsiminė apie incidentą, tačiau dėkojo Serbijos prezidentui Aleksandarui Vujčičiui už svetingumą, akcentavo bokso kosmopolitizmą, sąžiningą konkurenciją ir "Kilnaus elgesio" sporte vertybes.

Istoriniai medaliai

Pastarąjį kartą pasaulio čempionato medalis į Lietuvą atkeliavo 2011-aisiais.

Anuomet Baku (Azerbaidžanas) bronzą iškovojo Egidijus Kavaliauskas, boksavęsis svorio kategorijoje iki 69 kg.

Kaunietis nugalėjo Kinijos atstovą Maimattį Tusun Qiongą, čeką Robertą Biliką, aštuntfinalyje – airį Roy Sheahaną, ketvirtfinalyje – Velso boksininką Fredą Evansą, tačiau pusfinalio dvikovą pralaimėjo būsimam vicečempionui kazachui Serikui Sapijevui.

1978-aisiais Belgrade buvo surengtas antras pasaulio bokso čempionatas. Bronzą pelnė kaunietis Nikolajus Jerofejevas (iki 81 kg) – jį pusfinalyje 3:2 įveikė kubietis Sixto Soria.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS