Būdama vos 30-ies nuo vėžio mirė geriausia Didžiosios Britanijos tenisininkė | KaunoDiena.lt

BŪDAMA VOS 30-IES NUO VĖŽIO MIRĖ GERIAUSIA DIDŽIOSIOS BRITANIJOS TENISININKĖ

  • 0

Teniso pasaulį pasiekė liūdna žinia - buvusi pirmoji Didžiosios Britanijos raketė Jelena Baltača mirė nuo vėžio. Sportininkei buvo vos 30 metų.

„Žinia apie vienos ryškiausių Didžiosios Britanijos moterų teniso šviesų E.Baltachos mirtį, yra skausminga kiekvienam, kuris turėjo privilegiją ją pažinoti, kartu su žaisti, ar vadinti ją komandos drauge“, - užuojautą pareiškė Didžiosios Britanijos teniso asociacija.

„Jos netektis palieka didelę tuštumą mūsų sporte. Ji suteikė naują prasmę žodžiui „kovotojas“. Ji visada neapilstamai kovojo aikštėje ir niekada nepasidavė sunkumams“, - toliau skelbiama pranešime.

J.Baltača gimė Kijeve (Ukraina), tačiau persikėlė į Didžiąją Britaniją, kur jos profesionalus futbolininkas tėvas Sergėjus žaidė futbolą Ipsvičo miesto komandoje. Tenisininkė profesionale tapo 1997 m., o karjeros reitingo viršūnę – 49 WTA reitingo vietą pasiekė 2010 m.

Ji varžėsi ir Londono olimpiadoje, o 2013 m. dėl nesibaigiančių kelio traumų nusprendė baigti karjerą. Tais pačiais metais ji ištekėjo už savo trenerio Nino Severino. Kepenų vėžys jai buvo diagnozuotas tik šių metų sausį.

Baigusi karjerą, ji įkūrė teniso akademiją jauniems Ipsvičo tenisininkams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS