Buvusios NHL žvaigždės kviečia palaikyti jaunimą | KaunoDiena.lt

BUVUSIOS NHL ŽVAIGŽDĖS KVIEČIA PALAIKYTI JAUNIMĄ

  • 1

Du garsiausi Lietuvos ledo ritulininkai Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis suvienijo jėgas kviesdami sirgalius į Kaune vyksiantį pasaulio jaunimo (iki 20 metų) IIA diviziono čempionatą. Rytoj akistatoje su Didžiosios Britanijos atstovais pirmenybėse startuos ir pajėgią sudėtį subūrę lietuviai.

Sudėtis smarkiai keičiasi

Gruodžio 11–18 d. Kauno ledo arenoje lietuviai kausis ir su varžovais iš Ispanijos, Rumunijos, Kroatijos ir Nyderlandų. Prieš turnyro startą asociacijos „Hockey Lietuva“ prezidentas Dainius Zubrus pabrėžė šeimininkams keliantis aukštų tikslų.

„Kiekvienais metais šio amžiaus rinktinės stipriai keičiasi, tad sunku prognozuoti, bet mes laukiame pergalių ir medalių. Bus nelengva, tačiau kas pasiekiama lengvai, nebūna įdomu. Kaunas turi senas ledo ritulio tradicijas ir tikiuosi, kad, turėdami geriausią čiuožyklą Lietuvoje, jie sugebės jas dar labiau sustiprinti“, – dėstė D. Zubrus.

Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Mindaugas Kieras neslėpė, kad jis su trenerių štabu laukiančioms kovoms ruošėsi ne vieną mėnesį, tad komanda turi tik vieną tikslą – iškovoti aukso medalius.

Tikslas – aukso medaliai

Pasak vairininko, jis su trenerių štabu atsakingai rinkosi žaidėjus iš ilgo kandidatų sąrašo. Įdomu, kad jame yra ne tik Lietuvos klubų auklėtinių. Į ekipą buvo pakviesti ir 2003–2004 m. gimę talentai iš Kanados, Švedijos, Suomijos, Danijos, JAV, Vokietijos, Austrijos ir Latvijos klubų.

„Žinojome, kad prieš pasaulio čempionatą turėsime tik savaitės stovyklą, todėl norėjosi, jog į stovyklą kandidatai atvažiuotų jau puikiai fiziškai pasirengę. Tad šios stovyklos metu jau skyrėme dėmesio taktiniams manevrams, schemoms, komandiniam žaidimui lipdyti“, – pasakojo M. Kieras.

Kitas legendinis šalies ledo ritulininkas Darius Kasparaitis palinkėjo jaunimui pakartoti Lietuvos vyrų rinktinės pasiekimą 2018 m., kai ši Kaune pasipuošė aukso medaliais.

„Čempionate matysime nemažai talentingų vaikinų, kuriems dar reikės įdėti nemažai pastangų, kad pasiektų aukštumų. 2018 m. Kaune su vyrų rinktine mes laimėjome auksą, to norisi palinkėti ir mūsų jaunimui. Tik norėtųsi, kad, skirtingai nuo mūsų čempionato, šįkart po jo žaidėjai dar neišeitų į pensiją“, – kalbėjo geros nuotaikos nestokojęs D. Kasparaitis.

Pristatė naujus rėmėjus

Spaudos konferencijoje buvo paskelbta apie tai, kad atnaujintas asociacijos „Hockey Lietuva“ ir lietuviškos azartinių lošimų bendrovės „TOPsport“ bendradarbiavimas – po kelerių metų pertraukos „TOPsport“ ir vėl bus Lietuvos ledo ritulio rinktinės rėmėja. D. Zubraus teigimu, ši partnerystė yra labai svarbi tolesniam Lietuvos ledo ritulio augimui.

„Ledo ritulį pradėjome remti dar 2018 m. pasaulio čempionate Kaune ir ta savaitė iki šiol yra viena įsimintiniausių per visą mūsų šalies sporto istoriją. Pamenu, tuomet visą savaitę ėjome į „Žalgirio“ areną ir stebėjome tiek mūsų ledo ritulininkų auksinį pasirodymą, tiek „Žalgirio“ patekimą į Eurolygos finalinį ketvertą. Ledo ritulys mums buvo svarbus  visada ir dabar galime padėti siekti svajonės – kad žaistume elitiniame pasaulio čempionate su tokiomis rinktinėmis kaip Kanada, Suomija, JAV ar Švedija. Ta svajonė galbūt atrodo ir tolima, tačiau tikime, kad kartu dirbdami galime ją pasiekti“, – kalbėjo „Top Sport“ vadovas Gintaras Staniulis.

Lietuvos jaunimo rinktinė pirmąjį mačą žais jau sekmadienį 16 val. su Didžiosios Britanijos rinktine.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gražios

palaidinės su Gedimino stulpais .Trūksta tik meistriškumo,reik dirbt!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS