D. Gudzinevičiūtė su Ukrainos parlamento nare O. Saladucha aptarė naują iniciatyvą | KaunoDiena.lt

D. GUDZINEVIČIŪTĖ SU UKRAINOS PARLAMENTO NARE O. SALADUCHA APTARĖ NAUJĄ INICIATYVĄ

  • 0

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė Vilniuje susitiko su olimpine medalininke, pasaulio ir Europos čempione, Ukrainos Aukščiausiosios Rados nare Olha Saladucha bei Baltarusijos sporto solidarumo fondo atstovais.

Susitikime pristatyta iniciatyva, kurios metu renkama ir viešinama informacija apie Rusijos karą Ukrainoje palaikančius sportininkus.

Ši iniciatyva – Ukrainos parlamento Jaunimo ir sporto komiteto sudarytos specialios darbo grupės darbo rezultatas. Olimpietės O. Saladuchos vadovaujamos darbo grupės tikslas – tarptautiniu mastu skatinti įvesti sankcijas Rusijos ir Baltarusijos sportininkams, palaikantiems karą Ukrainoje.

Svetainėje tribuna.com viešinami sportuojantys ir karjerą baigę atletai, aktyviai palaikantys Rusijos prezidento Vladimiro Putino politiką, dalyvaujantys viešuose renginiuose, kuriais siekiama pateisinti Rusijos agresiją prieš Ukrainą. Šiuo metu sąraše – 56 asmenys.

LTOK būstinėje Vilniuje taip pat lankėsi darbo grupės narė, Kijevo jaunimo ir sporto departamento direktorė, Kyjivo nacionalinio olimpinio komiteto viceprezidentė Julia Chan, prie iniciatyvos prisidedantys Baltarusijos sporto solidarumo fondo direktorius Aleksandras Apeikinas ir buvęs Baltarusijos olimpinio komiteto generalinis sekretorius, fondo tarptautinių ryšių vadovas Anatolijus Kotovas.

„Su Baltarusijos sporto solidarumo fondu bendradarbiaujame jau ilgą laiką. Tai žmonės, kurie drąsiai kalba prieš režimą ir dėl to turėjo bėgti iš šalies. Puikiai juos pažįstu, todėl išgirdus apie šią iniciatyvą, ne tik pakviečiau į Vilnių, bet ir kartu suorganizavome susitikimus su kolegomis Latvijoje ir Estijoje.

Jų projektas – savotiška gėdos lenta, kuri liks net karui pasibaigus ir neleis pamiršti, kas palaikė karą ir smurtą“, – sakė olimpinė čempionė D. Gudzinevičiūtė.

Po susitikimo Vilniuje, ši iniciatyva bus pristatyta ir Latvijos bei Estijos nacionaliniuose olimpiniuose komitetuose. Iniciatoriai pabrėžia, kad šiuo metu viešinamas sąrašas nėra baigtinis ir turinčius daugiau informacijos prašo prisidėti prie jo plėtros.

Gairės: karas Ukrainoje, Daina Gudzinevičiūtė, Olha Saladucha, LTOK
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS