D. Gudzinevičiūtei Lenkijoje įteiktas prestižinis apdovanojimas | KaunoDiena.lt

D. GUDZINEVIČIŪTEI LENKIJOJE ĮTEIKTAS PRESTIŽINIS APDOVANOJIMAS

  • 0

Olimpinė čempionė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė antradienį dalyvavo iškilmingoje Lenkijos sporto apdovanojimų gala ceremonijoje.

Varšuvoje vykusiame renginyje D. Gudzinevičiūtei buvo įteiktas tarptautinių „Auksinio mangusto“ (angl. „Golden mongoose“) sporto apdovanojimų medalis, praneša LTOK.

Ukrainos nacionalinio olimpinio komiteto inicijuoti tarptautiniai „Auksinio mangusto“ apdovanojimai skirti pagerbti žmones ir organizacijas visame pasaulyje svariai prisidedančius prie sporto plėtros. Nuo 2009 metų Odesoje (Ukraina) vykę apdovanojimai šiemet dėl Ukrainoje vykstančio Rusijos sukelto karo buvo integruoti į Lenkijos sporto apdovanojimų ceremoniją.

LTOK prezidentei šis apdovanojimas skirtas už išskirtinį indėlį į tarptautinių santykių plėtojimą per sportą.

„Į Varšuvą perkelti „Auksinio mangusto“ apdovanojimai buvo dar viena proga prisiminti, kad Ukrainai reikia mūsų palaikymo ir paramos. Europa šiuo klausimu vieninga. Tai matome ir iš principinės pozicijos Europos olimpinių komitetų renginių atžvilgiu – nei Europos jaunimo olimpiniuose festivaliuose, nei Europos žaidynėse Krokuvoje karą Ukrainoje pradėjusios Rusijos ir jos veiksmus palaikančios Baltarusijos komandų nebus“, – sakė Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) viceprezidentė D. Gudzinevičiūtė.

„Auksinio mangusto“ apdovanojimas taip pat buvo skirtas EOK prezidentui Spyros Capralos ir EOK Vykdomojo komiteto nariui Hasanui Arat. Lenkijos sporto apdovanojimų ceremonijoje dalyvavo ir Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda.

Prieš renginį vykusio susitikimo metu taip pat buvo aptartas pasiruošimas šią vasarą Krokuvoje vyksiančioms Europos žaidynėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS