D. Labanauskas laimėjo tris turnyrus iš eilės ir jau turi vietą PDC Pasaulio čempionate | KaunoDiena.lt

D. LABANAUSKAS LAIMĖJO TRIS TURNYRUS IŠ EILĖS IR JAU TURI VIETĄ PDC PASAULIO ČEMPIONATE

Trys laimėti turai per savaitgalį, vieta PDC pasaulio čempionate ir didelė tikimybė išlaikyti PDC kortą dar vieneriems metams.

„Savaitgalis užskaitytas? Stiprus. Pakartojau rekordą. Iki šiol tik dviem žaidėjams buvo pavykę laimėti tris turus iš eilės. Aš – trečias“, –  kalbėjo vienas geriausių pasaulio smiginio žaidėjų ir geriausias Šiaurės ir Baltijos šalių smiginio žaidėjas Darius Labanauskas.

Toks jo apibūdinimas nėra vien tik apytikris. Praėjusį savaitgalį laimėjo tris iš keturių Rygoje vykusius PDC Šiaurės Europos ir Baltijos šalių (PDCNB) reitingo etapus ir užtikrintai išlaikė pirmąją vietą šiame reitinge. Tai buvo paskutiniai šių metų etapai, tad dėlionė jau nebesikeis.

Pakartojau rekordą. Iki šiol tik dviem žaidėjams buvo pavykę laimėti tris turus iš eilės. Aš – trečias.

Savaitgalis Rygoje buvo svarbus, nes net keliems žaidėjams galėjo lemti vietą PDC Pasaulio čempionate. Dariui tai reiškė ir galimybę išlaikyti PDC žaidėjo kortą dar vieneriems metams.

„Norėdamas išlaikyti kortą sezoną turiu baigti būdamas tarp top64 PDC reitinge. Paskutinis įskaitinis turnyras – Pasaulio čempionatas“, – pasakojo D. Labanauskas. Taškai, tiksliau, piniginis prizas, skiriamas vien už patekimą į čempionatą. Reitingas skaičiuojamas pagal turnyruose laimėtus pinigus. Kokia suma – tiek reitingo taškų.  Darius šiuo metu užima 44 vietą PDC reitinge.

Važiuodamas į Rygą jis siekė sezono nugalėtojo titulo, bet būtų pasitenkinęs ir PDCNB reitingo galutinės įskaitos antruoju numeriu. Pagal šį reitingą du pirmi žaidėjai kviečiami į Pasaulio čempionatą, bet jeigu vienas žaidėjų kitu keliu patenka į čempionatą, tuomet kviečiamas ir trečiasis.

Rezultatai Rygoje, švelniai tariant, atitiko garliaviškio planus. Jis laimėjo 7-ą, 8-ą ir 9-ą šio sezono PDCNB smiginio profesionalų turo etapus. 10-ame suklupo aštuntuke.

Penktadienio pusfinalyje D.Labanauskui prireikė lemiamo lego. 6:5 laimėjo prieš suomį Jyrį Jussą. Finalas su suomiu Veijo Viinikka baigėsi lietuviui pergalingu rezultatu 6:2.

Šeštadienį perpiet 8-o turo pusfinalyje D. Labanauskas 6:4 įveikė aukštesnį PDC reitingą turintį latvį Madarą Razmą, o finale 6:4 nugalėjo švedą Danielį Larssoną.

Devintojo etapo pusfinalyje 6:1 susitiko su švedu Dennisu Nilssonu, o finale 6:1 pranoko daną Vladimirą Anderseną. PDCND 10 lietuvis užėmė penktą vietą, 0:6 nusileisdamas būsimam nugalėtojui suomiui Marko Kantele.

Darius Labanauskas ir Laimis Zubavičius.                                                                       Klubo "Smiginis LT" nuotr.

Rygoje žaidė daugiau lietuvių. Geriausiai pasirodė PDC turuose jau ne kartą dalyvavęs prieniškis Mindaugas Barauskas ir debiutantas kaunietis Laimis Zubavičius. Pastarajam sėkmingiausias buvo sekmadienis. Jis nukeliavo iki aštuntuko.

Pakeliui iki penktosios vietos įspūdingiausias kauniečio mačas – 6:4 nugalėtas PDC kortą turintis M.Razma. Aštuntuke L.Zubavičius 3:6 nusileido švedui D.Nilssonui.

„Nekreipiant dėmesio į tai, kad patekęs į top16 pastoviai varžovais gaudavau kažką iš  PDCNB reitingo top5, savaitgalį vertinu neblogai. Pamačiau, kur ką reikia pašlifuoti, ką reikia tobulinti. Neblogas savaitgalis“, – savo debiutą PDCNB įvertino L. Zubavičius, Lietuvos smiginio reitingo lyderis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS