D. Labanauskas – pakeliui į išskirtinį PDC turnyrą, kuriame – tik 32 geriausi pasaulio žaidėjai | KaunoDiena.lt

D. LABANAUSKAS – PAKELIUI Į IŠSKIRTINĮ PDC TURNYRĄ, KURIAME – TIK 32 GERIAUSI PASAULIO ŽAIDĖJAI

Jau rytoj geriausias Lietuvos, Baltijos ir Šiaurės šalių smiginio žaidėjas Darius Labanauskas išvyksta į Angliją, kur pirmadienį prasidės PDC „World Grand Prix“ turnyras.

Jis išskirtinis tuo, kad žaidėjų surinkti taškai bus pradedami skaičiuoti tik pataikius į dvigubą sektorių. Kituose turnyruose dvigubo sektoriaus reikia tik legui laimėti.

Vietą šiose elitinėse varžybose, į kurias pakviesti tik 32 geriausi planetos smiginio žaidėjai, jam lėmė stabilūs geri pasirodymai šiųmetėse PDC dvikovose prie taikinio.

Turnyras vyks spalio 3-9 dienomis. Pirmoji D.Labanausko akistata laukia su Šiaurės Airijos atstovu Brendanu Dolanu, PDC lygoje žaidžiančiu jau beveik dvidešimt metų.

„Vien patekimas į šį turnyrą jau yra pasiekimas“, – sakė D.Labanauskas, skaičiavęs, kad už borto liko apie 140 PDC žaidėjų.

Kauno rajone gyvenančiam žaidėjui tai bus debiutas šiose varžybose. „Prisidėsiu į sudalyvautų turnyrų kolekciją. Belieka papulti į „World Matchplay“ ir „Grand Slam of Darts“. Visuose kituose jau esu dalyvavęs“, – vardijo žaidėjas.

Jo tikslas „World Grand Prix“ – kaip visada. Pasirodyti kuo geriau. „Galiu visus patikinti, kad dvigubų pataikysiu kiekviename lege, tik negaliu pasakyti, ar tai bus tik atsidarant, ar ir uždarant“, – juokavo D.Labanauskas.

Dėl turnyro specifikos jis per treniruotes daugiau nei įprastai dėmesio skiria dvigubiems sektoriams, ypač dvigubam 20. “Per jį planuoju atsidarinėti“, – sakė smiginio meistras.

Jis prognozuoja, kad dėl dvigubos pradžios taisyklės bus mažesni nei įprastai taškų vidurkiai, nes mažai tikėtina, kad atsidaryti visada pavyks pirma strėle.

Geras pasirodymas „World Grand Prix“ atsispindės bendrame PDC reitinge, pagal kurį metų pradžioje sprendžiama, kurie žaidėjai artimiausius vienerius metus ir toliau galės dalyvauti PDC turnyruose, o kurių laukia bent metų pertrauka.

Ateitis PDC garantuota 64 geriausiems žaidėjams. Dar kiti turi įveikti įvairius atrankos turnyrus.

D.Labanauskas net ir atmetus jo puikų pasirodymą PDC Pasaulio čempionate (iškovota penktoji vieta), tikėtina, kad žemiau šešiasdešimtosios vietos nenukris. Šiuo metu jis 40-tas.

Šių metų pradžią jis vadina labai gera. „Jau iš pat pradžių sąraše dėl vietos „World Grand Prix“ ir „World Matchplay“ buvau aukštai. Bet per paskutinius aštuonis turus nepavyko išsilaikyti ir į „World Matchplay“ nepatekau. Tik praėjusį savaitgalį paaiškėjo, kad papuolu į „World Grand Prix“. Ir tai, būčiau iškritęs, jeigu australas Simonas Whitlockas būtų laimėjęs Euroturą, bet nukeliavo iki pusfinalio. Jam tai būtų buvusi pirma pergalė Euroturuose, bet man būtų apmaudu, kad jei ji būtų atėjusi būtent dabar“, –  

2021-aisiais D.Labanauskas sužaidė daug įspūdingų mačų, bet labiausiai jam įstrigo pergalė rezultatu 6:3 prieš triskart PDC pasaulio čempioną olandą Michaelą van Gerweną. Po šios kovos atsirado jausmas, kad gali įveikti bet ką. Burtai vis lemdavo, kad trijuose iš keturių paskutinių televizinių turnyrų olandas buvo pirmuoju lietuvio varžovu. 

Dar sunku užmiršti kovą PDC Pasaulio taurėje, kurioje žaidėjai rungėsi poromis atstovaudami savo šalis. D.Labanausko porininko buvo prieniškis Mindaugas Barauskas. Jie tik lemiamame lege nusileido nugalėtojų titulą gynusiai Velso porai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nausiedianc

Bravo, Dariau ! Tai ne kokie viską prašikę kašiorai... :-///

SUSIJUSIOS NAUJIENOS