D. Rapšys apie naują patirtį: yra ką tobulinti | KaunoDiena.lt

D. RAPŠYS APIE NAUJĄ PATIRTĮ: YRA KĄ TOBULINTI

"Komandos vadovai patenkinti – sakė, kad pateisinau visus lūkesčius", – kalbėjo Lietuvos olimpietis Danas Rapšys, tapęs Tarptautinės plaukimo lygos (ISL) vicečempionu.

Finale – be pergalių

Budapešte (Vengrija) surengtų ISL varžybų didžiajame finale D.Rapšio, Simono Bilio ir Andriaus Šidlausko atstovaujama Paryžiaus "Energy Standard" komanda surinko 464,5 taško ir užėmė antrą vietą.

Sėkmingiausiai pasirodė San Francisko "Cali Condors" plaukikai (561,5 tšk.), trečia buvo Londono "Roar" ekipa (391 tšk.).

D.Rapšys 200 m laisvuoju stiliumi nuplaukė per 1 min. 41,55 sek. (trečia vieta), o 400 m – per 3 min. 36,75 sek. (antra vieta).

Pradedu plaukti labai greitai – nebeišeina sklandžiai pabaigti. Kitą plaukimą pradedu taupydamas jėgas, bet paaiškėja, kad per lėtai.

S.Bilis dalyvavo taip pat dvejose varžybose: lietuvis kartu su britu Benu Proudu, rusu Andrejumi Žilkinu ir estu Kregoru Zirku estafetę 4 po 100 m laisvuoju stiliumi užbaigė penkti (3 min. 08,75 sek.), o kartu su amerikiečiu Mattu Greversu, brazilu Felipe Lima ir K.Zirku estafetę 4 po 100 m kompleksiniu būdu – septinti (3 min. 24,89 sek.).

A.Šidlauskas šįkart nestartavo.

Nuo spalio 16-osios iki lapkričio 16-osios buvo surengta dešimt ISL varžybų etapų, du pusfinalio mačai ir finalas, kuriame dalyvavo keturios stipriausios reguliaraus sezono komandos.

MVP – amerikietis

"Per pusantro mėnesio – dvylika startų ir lenktynių su aukščiausios klasės pasaulio plaukikais. Visus etapus turėjau užduotį plaukti taip, kad komanda gautų daugiausia taškų. Tai pareikalavo daugybės jėgų, tad pusfinalyje ir finale tai pajaučiau fiziškai bei psichologiškai. Praradau vandens pojūtį, – sakė D.Rapšys. – Tai buvo pirmas toks mano maratonas per visą karjerą ir jis parodė, kad dar turiu ką tobulinti. Tą ir darysiu."

ISL varžybos – komercinės. D.Rapšys savo asmeninį biudžetą papildė beveik 40 tūkst. JAV dolerių (39 225), S.Bilis – 14 325, A.Šidlauskas – 5 125.

Solidžiausią sumą "Energy Standard " komandoje susižėrė švedė Sarah Sjostrom – 174 625 JAV dolerius.

Naudingiausiu (MVP) plaukiku šį ISL sezoną tapo amerikietis Caelebas Dresselas ("Cali Condors"), Budapešto 25 m baseine pagerinęs tris pasaulio rekordus (50 m laisvuoju stiliumi – 20,16 sek., 100 m peteliške – 47,78 sek. ir 100 m kompleksiniu būdu – 49,28 sek.) bei uždirbęs 291 788 JAV dolerius.

Vengrijos sostinėje buvo pasiekti iš viso septyni nauji pasaulio rekordai.

Vyks į Klaipėdą

"Viskas buvo nežinomybė, todėl buvo sunku įsivažiuoti, suprasti, kada reikia pradėti dirbti visa jėga, o kada – patausoti save, – dalijosi įspūdžiais D.Rapšys. – Pradedu plaukti labai greitai – nebeišeina sklandžiai pabaigti. Kitą plaukimą pradedu taupydamasa jegas, bet paaiškėja, kad per lėtai. Ką gi, buvo gerų pamokų ateičiai."

Pasak olimpiečio, ISL varžybos parodė, kad sportas pajėgus nugalėti koronavirusą.

"Budapešto burbule niekas neužsikrėtė COVID-19. Buvo daug taisyklių, jų reikėjo preciziškai laikytis. Džiaugiuosi, kad visi buvo supratingi, nedarė neleistinų dalykų ir viskas susiklostė gerai", – teigė Danas.

Jis kartu su S.Biliu ir A.Šidlausku prisijungs prie kitų Lietuvos plaukikų, šiuo metu sportuojančių Klaipėdoje, kur šalies Plaukimo federacijos iniciatyva įkurta aukšto meistriškumo treniruočių stovykla.

Gruodžio 17–19 d. Klaipėdoje numatytas Lietuvos plaukimo (50 m baseine) čempionatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS