Dakaras: kaunietis važiuoja, favoritai griuvinėja | KaunoDiena.lt

DAKARAS: KAUNIETIS VAŽIUOJA, FAVORITAI GRIUVINĖJA

Lietuvis nerizikavo

Peru dykynėse vykstančių lenktynių 3-ią etapą A.Gelažninkas užbaigė 29-as – tai kol kas geriausias Lietuvos motociklininkų rezultatas per visą Dakaro ralio istoriją.

Vis dėlto vėliau, teisėjams peržiūrėjus rezultatus, kauniečiui teko 30 vieta.

A.Gelažninkas specialų 331 km greičio ruožą įveikė per 5 val. 06 min. 08 sek. ir etapą laimėjusiam prancūzui Xavierui de Soultrait pralaimėjo 58 min. 26 sek., o bendrojoje įskaitoje iš 45-os vietos pakilo į 34-ą.

"Važiavau savo tempu, nerizikuodamas. Porą kartų vos išvengiau griūties, bet taip būna, kai važiuoji ir nematai, kur važiuoji, – tai duobė, tai akmuo. Šiek tiek buvau pasiklydęs, keli papildomi kilometrai tikrai prisidėjo. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad daug kas klaidžiojo ir netgi labai", – papasakojo Arūnas.

Iš lenktynių pasitraukė vienas favoritų ir buvęs lyderis ispanas Joanas Barreda – dėl navigacinės klaidos jis griuvo, susižeidė ir iš avarijos vietos malūnsparniu buvo nuskraidintas pas medikus.

Vietomis sudėtingos oro sąlygos (tirštas rūkas, dulkių audros) pristabdė austrą Matthiasą Walknerį, amerikietį Ricky Brabecą, australą Toby Price'ą.

B.Vanagas negalavo

Pasižymėjo Benedikto Vanago ir Sebastiano Rozwadowskio ekipažas – jie visureigiu "Toyota Hilux Gazoo Racing Overdive" greičio ruožą įveikė per 4 val. 33 min. 55 sek. ir finišavo dešimti.

Greičiausiai važiavo legendinis Stephane'as Peterhanselis – 3 val. 54 min. 31 sek.

"Mūsų strategija vėl buvo konservatyvi. Kopų masyvą pervažiavome be problemų, tačiau vėliau kanjone perkirtome padangą", – kalbėjo B.Vanagas ir pripažino, kad dėl pablogėjusios savijautos paskutinius greičio ruožo kilometrus tik laikėsi įsikibęs į vairą.

Paaiškėjo, kad lenktynininkas apsinuodijo maistu, todėl vėliau visureigį į stovyklavietę vairavo šturmanas S.Rozwadowskis.

Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas ("Toyota Hilux") užėmė 13-ą vietą, o vėl su techninėmis problemomis susidūrę Antanas Juknevičius ir Darius Vaičiulis ("Toyota Hilux") – 51-ą.

"Kai kelias tapo klampesnis, pradėjo kaisti variklis. Pavažiuojame kelis kilometrus – ir stojame, prašome vandens –  ir iš žiūrovų, ir iš varžovų, teisėjų. Supylėme tiek, kiek turbūt per gyvenimą nesame išgėrę, – sakė A.Juknevičius. – Didžiausią nerimą kelia variklio temperatūra, ieškosime priežasčių, nes taip Dakaro ralio nebaigsime."

S. Jurgelėnas/dakar.com nuotr.

Asams nesiseka

2018-ųjų triumfo jau nebepakartos ispanas Carlosas Sainzas – remontuodamas savo visureigio važiuoklę jis su šturmanu Lucasu Cruzu sugaišo daugiau nei tris valandas, bendrojoje įskaitoje iš 6-os vietos nukrito į 36-ą ir nuo lyderio Nassero Al-Attiyah jau atsilieka 4 val. 15 min. 54 sek.

Techninės problemos Pietų Afrikos Respublikos (PAR) atstovą Ginielį de Villiersą iš 1-osios vietos nubloškė į 40-ą, jo atotrūkis nuo pirmaujančių visureigių ekipažų – irgi daugiau nei keturios valandos.


Rezultatai

Motociklai (bendroji įskaita po 3-io etapo): 1. P.Quintanilla (Čilė) – 8 val. 34 min. 28 sek., 2. K.Benavidesas (Argentina) – 8 val. 45 min. 51 sek., 3. S.Sunderlandas (D.Britanija) – 8 val. 46 min. 40 sek., 34. A.Gelažninkas (Lietuva) – 10 val. 50 min. 57 sek., 104. B.Bardauskas (Lietuva) – 15 val. 28 min. 45 sek.).

Visureigiai (bendroji įskaita po 3-iojo etapo): 1. N.Al-Attiyah (Kataras) – 8 val. 34 min. 08 sek., 2. Y.Al-Rajhi (Saudo Arabija) – 8 val. 40 min. 56 sek., 3. S.Peterhanselis (Prancūzija) – 8 val. 41 min. 11 sek., 10. B.Vanagas (Lietuva) – 9 val. 23 min. 28 sek., 17. V.Žala (Lietuva) – 9 val. 52 min. 42 sek., 61. A.Juknevičius (Lietuva) – 16 val. 15 min. 05 sek.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS