Dakaras: susikaupimą išlaikęs B. Vanagas beldžiasi į penkioliktuką | KaunoDiena.lt

DAKARAS: SUSIKAUPIMĄ IŠLAIKĘS B. VANAGAS BELDŽIASI Į PENKIOLIKTUKĄ

  • 1

Antradienį, sausio 14-ąją, po dviejų dienų, praleistų Vadi Al-Davasire ir jo apylinkėse, Dakaro dalyviai įveikė alinantį, beveik 900 kilometrų maršrutą. „Inbank team Pitlane“ komandos ekipažas devintajame etape užėmė 16-ąją vietą, o bendroje įskaitoje pakilo į 17-ąją poziciją.

Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro pavyzdingai laikėsi plano – buvo pakankamai greiti, bet nerizikavo. Stabilus tempas leido jiems greičio ruože varžytis tarp 15 greičiausių automobilių ekipažų.

Po finišo B. Vanagas pasakojo, kad pirmoji dalis, kurią sudarė 155 kilometrai buvo itin techniška „Buvau pasiilgęs vairavimo, todėl buvo labai smagu. Trasoje daug akmenų, tačiau prie to mes turbūt nepriprasime“, – komentavo jis.

Anot lenktynininko, antroji dalis buvo labai tiesi ir beprotiškai greita. „Vietomis irgi pasitaikė uolų ir akmenų, todėl reikėjo saugoti ratus. Vieną pramušėme, bet bendrai įvertinus, manau, kad viskas klostėsi neblogai“, – kalbėjo B. Vanagas.

Intriga tik didėja

Dakaras tęsėsi be jaunųjų debiutantų „Heston MRO team Pitlane“ antrojo ekipažo. „Toyota Hilux“ komanda galėjo suremontuoti, tačiau organizatoriai pasakė atvirai – Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu jau išnaudojo visas gyvybes ir pasiūlė jiems į lenktynes grįžti kitais metais.

Iš Dakaro pasitraukė ir tikra ralio maratono legenda Cyrilas Despres. Po nesėkmės trečiajame etape jis važiavo „Dakar Experience“ įskaitoje, o prieš devintąjį etapą atidavė savo bagio variklį komandos draugui Mitchellui Guthrie.

Praėjusiais metais bendroje įskaitoje B. Vanagą vos 5 sekundėmis aplenkęs Ronanas Chabotas antradienį vertėsi pačioje greičio ruožo pradžioje. Vairuotojas ir šturmanas nenukentėjo, tačiau po šios avarijos ekipažas finišo nepasiekė. Iki avarijos prancūzas su „Toyota Hilux“ bendroje įskaitoje užėmė 15-ąją vietą.

Neįprastai sunki diena buvo Carlosui Sainzui. Pradūręs padangą jis prarado 5 minutes ir nebepavijo „X-raid“ komandos draugo Stephane'o Peterhanselio, kuris ir laimėjo devintąjį etapą.

Ispanas vėliau išlaikė aukštą tempą, tačiau finišavo tik penktas. Toks rezultatas padidino intrigą automobilių įskaitoje, kurioje C. Sainzo pranašumas prieš Nasserą Al-Attiyah sumažėjo iki trapių 24 sekundžių.

Ilga diena prie vairo

Dakaro dalyviams antradienį teko gerokai pasivažinėti. Startas buvo pavėlintas, tačiau lenktynininkai neturėjo kada miegoti – iki greičio ruožo ryte reikėjo įveikti net 376 kilometrus.

419 kilometrų ilgio ruožas buvo padalintas į dvi – 155 ir 233 kilometrų – dalis, kurias perskyrė trumpas 19 kilometrų pervažiavimas.

Devintojo etapo trasoje beveik nebuvo kopų. Dominavo arabiškas dirvožemis ir akmenys, tačiau buvo ir šiek tiek smėlio. Organizatoriai įspėjo, kad neįprastas maršrutas gali sumaišyti kortas lyderiams.

Dakaro ralyje B. Vanagas šiemet dalyvauja su naujuoju šturmanu Felipe Palmeiro. Iš Pietų Amerikos į Saudo Arabiją persikėlęs Dakaras startavo sausio 5 d. Džedos mieste. Dalyviams paruošta 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Ekipažams iš viso reiks įveikti 7,5 tūkst. kilometrų, iš kurių 5 tūkst. kilometrų – lenktyniniu tempu. Dakaro ralis finišuos sausio 17 d. Qiddiya mieste, netoli Saudo Arabijos sostinės Rijado.

GALERIJA

  • Dakaras: susikaupimą išlaikęs B. Vanagas beldžiasi į penkioliktuką
  • Dakaras: susikaupimą išlaikęs B. Vanagas beldžiasi į penkioliktuką
  • Dakaras: susikaupimą išlaikęs B. Vanagas beldžiasi į penkioliktuką
  • Dakaras: susikaupimą išlaikęs B. Vanagas beldžiasi į penkioliktuką
R. Šeškaičio ir M. Chytkos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ANUPRAS

TAI TIK VIENAS VANAGAS IŠ LIETUVOS VAŽIUOJA , KAD NIEKO NERAŠOT - BŪKIT PRAKEIKTI .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS