Dar vienas žingsnis Tokijo link – Lietuvos vyrų golbolo rinktinė įveikė čekus | KaunoDiena.lt

DAR VIENAS ŽINGSNIS TOKIJO LINK – LIETUVOS VYRŲ GOLBOLO RINKTINĖ ĮVEIKĖ ČEKUS

Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė paralimpinės atrankos turnyre Fort Veine (JAV) trečiadienį iškovojo antrąją pergalę. Paralimpiniai čempionai A grupės rungtynėse 13:4 nugalėjo Čekijos komandą.

Lietuvos golbolininkai mače su čekais dominavo visą laiką ir neleido varžovams net pagalvoti apie pergalę. Pirmą kėlinį Valdo Gecevičiaus vadovaujama komanda laimėjo 8:2, o antro pradžioje pelnė du greitus įvarčius ir sudėliojo paskutinius taškus. Likusi susitikimo dalis buvo tik formalumas.

„Buvo koncentracija, nusiteikimas, vienas kito palaikymas. Įvykdėme, ką buvome susitarę, ką buvome suplanavę, laikėmės plano, naudojomės čekų silpnybėmis. Išskyrus porą epizodų, viskas buvo gerai“, – pergalingas rungtynes apibendrino Lietuvos rinktinės strategas V. Gecevičius.

Nugalėtojams 5 įvarčius pelnė Justas Pažarauskas, 4 – Marius Zibolis, po 2 –Mantas Panovas ir Nerijus Montvydas.

„Labai džiaugiuosi puikia komandos atmosfera. Jaučiamas labai rimtas nusiteikimas. Kovojame vienas už kitą dėl bendro tikslo – patekimo į Tokijo paralimpines žaidynes. Puolimas buvo labai įvairus, mums pavyko išpildyti derinius. Gynyba irgi buvo nebloga. Visi, kas pabuvojo aikštelėje, savo darbą atliko iš širdies. Kol kas viskas puiku“, – pasirodymu džiaugėsi Lietuvos rinktinės kapitonas Marius Zibolis.

A grupėje pirmauja po dvi pergales iškovojusios Lietuvos, Turkijos ir Argentinos komandos.

Vėlų ketvirtadienio vakarą Lietuvos laiku mūsų šalies rinktinė susigrums su Turkijos ekipa, kuri JAV irgi žygiuoja pergalingai. Turkai startavo pergale 5:4 prieš Kanadą, o po to 11:1 pranoko Švediją.

Lietuviai su turkais turėjo senų sąskaitų nuo 2012 metų Londono paralimpinių žaidynių. Lietuvos rinktinė Londone taikėsi į medalius, bet mažajame finale dėl bronzos pralaimėjo būtent Turkijai.

„Tas rungtynes atsimenu puikiai. Žaidžiau centre. Tokias rungtynes sunku pamiršti. Vis tik per visą vėlesnę mūsų susitikimų istoriją jiems atsilyginome ne kartą. Pavyzdžiui, paralimpinėje atrankoje Seule į Rio de Žaneiro paralimpines žaidynes, kai nugalėjome Turkiją pusfinalyje. Londono paralimpiada, ko gero, jau nebėra dirgiklis, bet tai nesvarbu, mes sieksime laimėti“, – sakė M. Zibolis.

Lietuvos rinktinės kapitonas Turkijos ekipą vadina kol kas rimčiausia varžove šiame turnyre. Veteranui pritaria ir nacionalinės komandos vairininkas V. Gecevičius.

„Rimtesnė analizė dar bus. Žiūrėjau Turkijos rungtynes su Kanada. Turkai laimėjo per paskutinę ataką. Ši komanda tikrai gerai žaidžia. Manau, ketvirtadienį pasitikrinsime, kur mes esame. Turkai – viena iš komandų, kuri šiame turnyre pretenduoja į medalius“, – varžovus gyrė V. Gecevičius.

Lietuviai vis dar verčiasi be vieno lyderių Manto Brazauskio, turnyro išvakarėse pasitempusio čiurną.

Turnyre JAV dėl dviejų kelialapių į 2020 metų Tokijo paralimpines žaidynes kovoja 14 šalių komandos.

Bilietus į Tokiją jau turi paralimpinio turnyro šeimininkė Japonija ir 2018 metų pasaulio čempionato prizininkės Vokietija, Brazilija ir Belgija. Tokijo paralimpinėse žaidynėse varžysis 10 komandų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS